Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг? Част 4

7 август, 2017 | Сподели: |

Езерцето в градината е изключителен кът за отмора и релакс. Има многобройни идеи, според които може да си го направите сами – или с помощ от приятел. Трябва ви ентусиазъм, дървен материал, подходящи инструменти и разбира се, най-важното: качествено PVC фолио за градински езера.

Проектът, които разглеждаме в материалите от серията „Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг“ дават идея как да си направим едно градинско езерце, обрамчено не със стандартните обли речни камъни, а с дървена пътека. Не са посочени точни пропорции на дървения материал и пълен списък инструменти, тъй като идеята можете да адаптирате към вашето налично място и избрана форма. Стъпките са примерни, а резултатът – зашеметяващ. Ето как продължават те:

Време е да сглобим страниците за нашето градинско езерце. Те са обикновени дървени скари, каквито можете да изработите от здрави дървени греди и летви. Съобразете размера им с размера на езерцето.

градинско езеро

Съобразете стените – скари с дървената рамка, която вече сте фиксирали на дъното на изкопа. Фиксирайте с пирони. Свържете отделните стени – скари в ъглите.

градинско езеро

Сега е ред на шперплата – върху скарите фиксирайте шперплат, така:
градинско езеро
В ъглите сложете летви с подходяща форма и закрепете.

Добавете няколко сантиметра чакъл на дъното на изкопа. Заравнете. Време е да облечем цялата конструкция в PVC мембрана за езерца. От външната страна около езерцето, насипете чакъл и заравнете.

После, ред е на оформлението на дървената палуба около езерцето. С дървени греди оформете и фиксирайте рамка около външния ръб на езерото, ето така:

градинско езеро

После, довършете конструкцията с основи, върху които ще легне дървената палуба:
градинско езеро
Остава да фиксирате напречните греди, които ще формират пътеката.
градинско езеро
Можете да ги фиксирате и странично.

Ето и резултата: градинско езеро

Отново, нека напомним – залогът за красивото и дълговечно езерце в двора, е качествената мембрана за изкуствени езера. Тя, трябва да е здрава, гъвкава, издръжлива на температурни амплитуди, непробиваема за корени. Точно такъв продукт е RUVIMAT – българската качествена мембрана за декоративни езерца.

Източник: www.familyhandyman.comОбади се и поръчай