Как да изберем интериорни врати? (част 1) | MKM БГ ГРУП

Как да изберем интериорни врати? (част 1)

19 май, 2020 | Сподели: |

Професионални съвети (част 1)

При закупуване на интериорни врати трябва да знаете какви са различните видовете, устройството и функционалността им и материала, от който са произведени.

Устройство на основните видове интериорни врати

Можете да изберете интериорни врати от четири основни вида, които са най-практични и удобни за използване. Всички опции са почти еднакви по удобство, но въпреки това всеки вид има свои собствени характеристики.

1. Ламинирани интериорни врати

Основата на вратата е рамка, изработена най-често от бор. От двете страни рамката е покрита с MDF листове. Празнините между елементите на рамката, са запълнени с лек изолационен материал или структура от пчелна пита, направени от картон или MDF. Вратите са декорирани с естествен фурнир, ламинат, PVC фолио или други декоративни материали. В съответствие с дизайна, вратата може да бъде отъклена на определени места, по желание на клиента. Вратата е подсилена на местата за монтаж на стъкло, както и в зоната за монтаж на дръжката.

 

 

 

Устройство на ламинирана врата:

1 . Заместител на пчелна пита
2 . Рамка от борови панели
3 . Подсилване за инсталиране на ключалката
4 . МДФ платно
5 . Ламинат или PVC покритие

Предимства на ламинираните врати:
– леки;
– ниска цена;
– здравина на конструкцията.

2. Интериорни врати от масивно дърво (Панелни врати)

Интериорни врати от най-високата ценова категория, направени от дъб, орех, габър или ясен. Дизайнът им се основава на дървена рамка, изработена от масивни дъски. Рамката съдържа вътрешни елементи като вертикални стълбове и хоризонтални джъмпери. Пространството между отделните детайли между рамката се запълва със специални панели. Панелите са изработени от масивно дърво или от комбинация с дърво и МДФ. Част от такава интериорна врата би могла да се украси със стъкло или някакъв друг декоративен материал.

 

 

 

Устройство на врата от масивно дърво:

1. Вертикална обтегачна греда
2. Панели от дърво
3. Напречна греда

Предимства:
– здравина;
– изискан външен вид;
– различни видове облицовки;
– много добра звукоизолация.

3. Царгови интериорни врати


Интериорни врати направени по руска технология. Изработват се от така наречените „царги“. Царгите са хоризонтални дъски, които се сглобяват върху дървената рамка. Разстоянието между царгите може да се запълни с различни материали (стъкло, панели и др.) и това дава възможност за много интересни и различни дизайни. Всеки компонент се облицова индивидуално и след това се събират всички части, така се избягва възможността за нарушаване на покритието. За облицовка се използват висококачестени полипропилени, имитиращи текстурата и нюансите на естествен масив, които са високо износоустойчиви.

 

 

 

Устройство на царгова врата:

1. Елементи на царгите
2. Царга
3. Стъклен елемент
4. Декоративна капачка
5. Затягащ винт
6. Стенд профил
7. Кант

 

 

Предимства на царговите врати:
– висока шумоизолация;
– влагоустойчивост;
– удароустойчивост;
– атрактивен дизайн;
– качество на добра цена.







Call Now ButtonОбади се и поръчай