Какво трябва да знаем за палетите | MKM БГ ГРУП

Какво трябва да знаем за палетите

23 февруари, 2017 | Сподели: |

pallet_reacondicionadosПалетите са непотребни за едни, но съкровище за други. Изработени са от здрава дървесина, тъй като все пак носят товари. Как да се снабдите с палети? Просто попитайте в складовете на някой от големите магазини, спедиторски фирми, дървени борси. В Интернет също има много оферти за палети на добри цени.

Бъдете внимателни, когато избирате палетите. Не е добре да са били излагани на дъжд или пък да са от хранителен магазин. В тези случаи има вероятност по тях да има различни плесени или бактерии. Безопасните палети са маркирани с печат – погледнете вашите имат ли такъв.

Добре е, да можете да използвате ако не всичко, то по-голяма част от дървото, вложено в палета, както и да можете лесно да го разглобите и да използвате дъските, ако те са ви потребни.

За да удължите живота на палета, той ще се нуждае от известни грижи – почистване и дезинфекция, изшкурване, импрегнация и запечатване. Почистете с препарат за дърво. За шкурене се препоръчва по-едра шкурка – примерно 40, за по-грубата работа. За финалните по-фини детайли, подходяща е шкурка 100, 120 или 180. Накрая, не забравяйте да импрегнирате и да запечатате с лак.

От палети може да направите практически всичко – не само за двора и градината, но и за дома – легла, табли за легла, дивани, шезлонги, столове, пейки, люлки, масички, подово екстериорно покритие, ламперия, рамки за снимки, стенни украси, работни маси, бюра, дори кучешки колибки. Палетите носят един специфичен винтидж отпечатък, типичен за употребяваното дърво. Те са оригинален материал, който дава възможност да изработите сами част от обзавеждането в дома, двора и градината. Обработете ги по подходящ начин, снабдете се с няколко базови инструмента , шкурка и препарати за дърво и превърнете дома си в истински уникат, пълен с мебели, произведения на изкуството, създадени от самите вас.







Call Now ButtonОбади се и поръчай