КАК ДА ИНСТАЛИРАТЕ ВИНИЛОВА НАСТИЛКА ВЪРХУ БЕТОН (ЧАСТ II) | MKM БГ ГРУП

КАК ДА ИНСТАЛИРАТЕ ВИНИЛОВА НАСТИЛКА ВЪРХУ БЕТОН (ЧАСТ II)

22 октомври, 2019 | Сподели: |

Както вече описахме виниловата настилка е едно сравнително ново покритие. В предходната статия обяснихме спецификата на работа с тази настилка, повърхностите, върху които тя не може да се полага, както и етапите при обработка на пода преди полагане на настилката. В настоящата статия ще разгледаме самата технология на полагането ѝ както и финалните щрихи на виниловото покритие.
Ruvitex 3D Décor освен предлага невероятно разнообразие от цветове и декори, а също така и невероятни професионалисти, които ще ви дадат свет за това как да монтирате правилно виниловата настилка.

ТЕХНОЛОГИЯ НА ПОЛАГАНЕТО НА ВИНИЛОВА НАСТИЛКА

Как сами да полагате винилова настилка? След като пода е добре почистен се нанася контактен грунд. Виниловите листoве са широки 2 метра. Първо ги подготвяме като си оразмерим в зависимост от площа на която ще ги лепим. След това се нанася лепило на водна основа. С помощта на дъгообразни движения лепилото се разпределя равномерно и без да се натрупва. Лепилото се нанася на части, в зависимост от това колко са големи листовете. Изчаква се технологично време, за да може лепилото за взаимодейства с въздуха. След като на допир спре да лепне се преминава към лепенето на виниловите листове. Отделните листове настилка се лепят плътно един до друг. Притискат се силно към основата и с помощта на пластмасова шпакла се избутва въздуха, който е останал между бетона и виниловата настилка. За да не прониква вода между отделните листове се прилага т.нар. студена заварка на всички снадки. Със специална игла се вкарва лепило по продължението на цялата фуга. Лепилото осигурява сигурна защита от проникването на вода през фугата.

Така вашият нов винилов под е завършен и готов за дълготрайна експлоатация. Все пак съветваме да потърсите съвети от професионалисти или да се доверите на такива за монтирането на новия ви под, за да сте сигурни в качеството и здравината на полагане. Лесното и бързо инсталиране на Ruvitex 3D Dekor e още едно преимущество, заради което си струва!







Call Now ButtonОбади се и поръчай