МЕТАЛЕН ПОКРИВ СРЕЩУ БИТУМНИ КЕРЕМИДИ: КОЕ ДА ИЗБЕРА? ЧАСТ 1 | MKM БГ ГРУП

МЕТАЛЕН ПОКРИВ СРЕЩУ БИТУМНИ КЕРЕМИДИ: КОЕ ДА ИЗБЕРА? ЧАСТ 1

20 ноември, 2019 | Сподели: |

Металният покрив и покривът от битумни керемиди имат различни предимства, недостатъци и разлики, които трябва да знаете, преди да купите. Това е важен избор и голяма инвестиция, която трябва да се оправдае с дълъг експлоатационен живот. Ето някои подробности за двата продукта.

ПРЕДИМСТВА ПРИ ИЗБОРА НА МЕТАЛЕН ПОКРИВ

Лек – едно от основните предимства на металния покрив е, че той е много лек материал. Първо, за монтажниците е по-лесно да се справят и по време на процеса на оформяне на ролки и монтаж.
Дълголетие – може би една от най-големите разлики между металния покрив и битумните керемиди е продължителността на живота му. За метални покриви се очаква металното покритие да издържи поне 50 години, докато признаците на деградация не започнат да се показват.
По-ниска дългосрочна цена – както ще обсъдим по-късно, металното покритие е по-скъпо като еднократна цена. Металното покритие в дългосрочен план обикновено е по-евтино, тъй като един метален покрив (един трае 60+ години) може лесно да надживее поне три покрива с битумни керемиди (един трае 15-20 години).
Огнеустойчивост – металният покрив обикновено е най-устойчив на пожар. Това е особено важно в райони, предразположени към пожари, защото ако металния покрив, е много по-малко вероятно да се запали от покрив от битумни керемиди.
Ефективност при атмосферни влияния – в сравнение с различни материали като дърво, бетон, метал, пластмаса или стъкло, металът лесно се откроява като най-силния и издръжлив при редовни и екстремни метеорологични условия. При правилно инсталиране металния покрив е проектиран да издържа:

  • силни ветрове
  • дъжд
  • сняг
  • градушка и лед
  • отрицателни температури
  • силна топлина

Екологично чист – без съмнение металния покрив е най-екологичният вариант за покрив. Металният покрив е рециклируем, което означава, че остатъците могат да бъдат рециклирани за бъдеща употреба.

ПОКРИВ ОТ БИТУМНИ КЕРЕМИДИ

Покривите от битумни керемиди са навсякъде и няма съмнение, че керемидите са по-често срещани в сравнение с металните покриви. Повечето хора автоматично се сещат за битумни керемиди, когато мислят за покриви като цяло, тъй като това е бил традиционният избор за много домове и предприятия през миналия век. Определено има много предимства от инсталирането на керемиден покрив, по-голямата част от които зависи от ниската му предварителна цена и лекота на инсталиране и достъп до материали.
Очаквайте продължение…







Call Now ButtonОбади се и поръчай