Метална керемида – предимства на покривния материал | MKM БГ ГРУП

Метална керемида – предимства на покривния материал

6 юли, 2020 | Сподели: |

Сред разнообразието от съвременни строителни материали, използвани за изграждането на надежден и красив покрив, металната керемида е особено популярна. Представлява лист от алуминий или поцинкована стомана със защитен полимерен слой. Полимерният слой придава на листовете цвят и ги предпазва от корозия. На външен вид металната керемида прилича на керамична керемида. Може да се използва и при ремонт на стари покриви.

метална керемида
метална керемида

Предимства на метална керемида

1. Лек материал, следователно и лесен монтаж. Няма нужда от сложна подготвителна работа и от специално оборудване.
2. Материалът е достатъчно твърд и надежден и не се деформира по време на монтажа.
3. Устойчивост на отрицателни външни влияния.
4. Дълъг срок на експлоатация. Минимална нужда от периодична поддръжка и подмяна на износени части.
5. Важно предимство е естетиката, външната привлекателност, заради които тези покриви не остават незабелязани.
6. Разнообразие от цветове и текстури, дължащи се на различни видове полимерни покрития и методите на тяхното нанасяне. Богатото цветово разнообразие дава възможност да се избере метална керемида, подходяща за всеки дизайн на къща.
7. Пълна екологична безопасност.
8. Материалът е огнеупорен. Поцинкованата стомана не е запалима и освен това не е в състояние да поддържа процеса на горене.
9. Достъпна цена, което помага да се намалят разходите за строителни работи. Въпреки достъпната цена обаче, металните керемиди по своите качествени характеристики не отстъпват на другите видове покриви, които имат по-висока цена.
Под въздействието на слънчевата светлина металната керемида може да стане много гореща. За да се реши този проблем, полагането на метална керемида трябва да се извършва едновременно с изолация. За тези цели се използва подходящ топлоизолационен материал (най-често стъклена вата).
Качеството на монтажните работи до голяма степен зависи от правилно подбраните крепежни елементи. Те трябва да са устойчиви на корозия, трайни и здрави. Самонарезните винтове с боядисана горна част в цвят, съответстващ на цвета на металната керемида, отговарят на тези изисквания.







Call Now ButtonОбади се и поръчай