Що е то 3D?

7 октомври, 2015 | Сподели: |

21-ви век. Лелеян, чакан с трепет, век на технологиите. (конфликтите и религиозно надъханите души, но това е друга тема)
С познатия на всички филм „Аватар“ на Джеймс Камерън, всички видяха какво е 3D и влязоха във филма, буквално и преносно.

Въпреки че всички днес знаят какво е 3D (= three dimensions or three-dimensional = триизмерност), всъщност, в началото… бе стереоскопията. Възможността да се оценяваме позицията на предметите в пространството, включително в дълбочина, се дължи на способността ни да виждаме в три измерения. Това става, защото образите, които очите ни възприемат са с леко разминаване и всяко око вижда света от различен ъгъл. Наслагваме, воала! Триизмерност. По принцип, има я и ако гледаме с едно око, но точността е по-малка, а възприятието – по-бавно. Та, стереоскопия или създаване на 3D илюзия = 2D + 2D наслагване.
Началото на стереоскопията поставя сър Чарлз Уитстоун през 1838г. Днес това е най-популярният метод за създаване на 3D.

Как се случва магията в киното? Лещите на 3D камерите имитират човешкото око. Те са близо една до друга и с малко движение могат да снимат както близки, така и далечни обекти. Двата образа се снимат едновременно. Единият е предназначен за лявото око, другият – за дясното. Мозъкът ни комбинира двете двуизмерни изображения. Резултатът е усещане за дълбочина и триизмерност, станала позната на всички, като 3D.
Първият патент за 3D кино е от 1936г. и принадлежи на румънския физик Теодор Йонеско.

3D технологията дава необятни възможности освен за забавления и за атрактивно учене. Различни филми, но и нагледни материали могат да се използват с цел интересно поднасяне на информация и неусетното и усвояване.

В този ред на мисли, създадохме своите 3D продукти – подови настилки Ruvitex 3D Décor и 3D Décor за сенници, шатри, ветроупорни завеси. Възможностите за приложение с цел учене, са буквално неограничени. Триизмерни карти, съкровища, картини, възстановка на сгради, пещери, исторически места… граници няма.
Освен въображението.
3dpod1
Впрегнете 3D в помощ на ученето и у дома, днес, с подови настилки Ruvitex 3D Décor и 3D Décor за сенници, шатри, ветроупорни завеси.
3dsennik
Карта на Велика България за детската стая? Разбира се. Обитателите на Черно море в банята? Веднага. Птици над терасата? Защо не? Градинска шатра – средновековен замък? Изпълняваме. Поканете подови настилки Ruvitex 3D Décor и 3D Décor за сенници, шатри, ветроупорни завеси в дома си. Нека триизмерното учене започне сега!
3dpod2Обади се и поръчай