Белгия: Къща от XVIII век съчетава камък, кирпич и … стомана

15 януари, 2016 | Сподели: |

Притежавате стара къща със съответната атмосфера – носеща духа на епохата, в която е строена, уютна, автентична, истинска. Да, но вече Ви е малка. Благословени сте с голямо семейство и приятели, които вече няма как да приютите, така че всеки да има лично пространство и да се чувства комфортно. Започвате да мислите за пристрояване на старинното бижу, което наричате дом. Какво ще изберете като стил за новата част? Облик, съобразен със стила на къщата, или пък нов, модерен и различен?

Belgium-House
Belgium-House1

Пред тази дилема се изправило семейство от Лустин, Белгия – как да разширят семейната къща, строена през 1730 година? Оригиналната и фасада от камъни и кирпич перфектно се вписва в околните река, гора, градина и плодни дръвчета. Puzzles Architecture, избрани от стопаните за проекта, избрали да запазят автентичния облик на дома. За да добавят ново пространство „избутали“ задната фасада в ново стоманено продължение на къщата, следващо наклона на покрива в горната си част. Пристройката с панорамни прозорци гледа към гората. Създаването и позволило обединяването на всички „дневни“ пространства – хол, трапезария, кухня, санитарно помещение – на долното ниво и отделянето на спалните и прилежащи бани на горното. Резултатът е повече от забележителен – къща с фасада 2/3 кирпич, 1/3 камък и модерна стоманена пристройка, с есенни цветове и чудесна гледка.
Подобна дилема – как да разширите къщата си Ви тревожи? Свържете се с нас, ще изберем най-доброто решение заедно. И ще го изпълним – качествено и в срок.

Belgium-House2
Belgium-House3
Belgium-House4
Belgium-House6

Източник: www.puzzle-s.beОбади се и поръчай