Блок хаус успешно замества визията на кръглите дървени трупи

9 септември, 2016 | Сподели: |

Редица фирми използват материали и техники, залегнали в строителството от векове. В стремежа си да угодят на клиентите, които търсят определени визии и качества, те предлагат специфични постройки, които носят едно носталгично излъчване, съчетано с високо качество на материалите и издръжливост.

Дървените, кръгли трупи, са един от тези строителни елементи, които носят дъх и присъствие на жива природа. Често от тях са били изграждани цели домове. Приятните извивки и аромата на живото дърво носят специфична атмосфера, която определен сегмент клиенти търси.

Точно това установила канадската фирма Sitka Log Homes, която се занимава с градеж на малки, дървени вили, изцяло изградени от кръгли дървени трупи. В Расен, Северна Италия, фирмата построила три рустикални вили в описания стил. Постройките са изключително атрактивни и предполагат живот, максимално в синхрон с природата.

houses-with-blok-house2

Corones Cabins са на два етажа. На първия е разположена голяма дневна зона, която обединява хол, трапезария, кухня. Тук са и санитарните помещения. На втория етаж се помещават две спални и удобна мека мебел. Хижите са изцяло съобразени с изискванията на собствениците – като материали и разпределение. Изградени са от елова дървесина. Всичко в Corones Cabins е ръчна изработка. Дневната е покрита с червени плочки, които много добре кореспондират с дървения интериор. Камината на дърва е разположена под стълбището и е чудесен акцент, без който къщите не биха били това, което са.

Къщичките от кръгли дървени трупи са изключително атрактивни. Мебелировката им е изцяло в рустикален стил и е неделима част от атмосферата на мястото.

houses-with-blok-house3

Изграждането на цяла вила, хижа, къща от кръгли дървени трупи днес изглежда немислима, или поне доста трудна задача, а също и скъпа, предвид ръчната обработка на материала. Ако обаче, кръглите дървени трупи са Ви на сърце, има начин да се сдобиете с постройка в стилистиката им. Това е т.нар. блок хаус – облицовъчен дървен материал, който повтаря меките, приятни извивки на кръглите дървени трупи. Блок хауса е прекрасна алтернатива, която по нищо не отстъпва на вдъхновителя си.

Блок хаусът е изработен от рендосан дървен материал, който е подходящ и за външна, и за вътрешна облицовка на дома. Ето, че вече всеки проект, вдъхновен от вида и атмосферата, които дървените трупи е възможен. При това, на съвсем приемлива цена. Блок хаусът не се напуква, за разлика от дървените трупи, защото е преминал специална термична обработка, която го изсушава и свежда влажността му до 10-15%.

Обемният външен вид на блок хауса повтаря точно кръглите дървени трупи. Монтажът му е лесен и бърз. Освен това, блок хаусът допринася за по-добрата топлоизолация на дома.

Ако искате да промените фасадата на дома си, неговият облик и атмосфера, то блок хаусът е Вашият материал. Той носи високи естетически качества. Блок хаусът е здрав, устойчив, красив. Можете да го заложите и в проекта на мечтания Ви дом. Дали частично, или изцяло, той е прекрасна дървена външна фасадна облицовка, която ще направи всеки до още по-специален.

Не сте сигурни дали това е подходящият материал за Вас? Обадете ни се – насоки, консултации, професионалисти в областта на строителството – материали, специалисти, многогодишен опит. Заедно ще постигнем перфектно качество на конкурентна цена с висока естетическа стойност.

Източник и снимки: www.sitkaloghomes.comОбади се и поръчай