Клетъчен поликарбонат - особености и приложение | MKM БГ ГРУП

Клетъчен поликарбонат – особености и приложение

12 август, 2016 | Сподели: |

Защо материала поликарбонат е предпочитан? Най-новите технологии на производство го правят изключително високотехнологичен и мултифункционален. Той е цели 16 пъти по-лек от стъклото – и следователно не натоварва различните конструкции, върху които се полага като покритие. При все своята лекост, той пропуска почти еквивалентно количество светлина, като стъклото. Слънчевите лъчи лесно преминават през него и се разсейват във вътрешността на конструкцията, покрита с поликарбонатни плоскости.

Поликарбоната, е и устойчив на различни промени в температурата, включително резки такива. Той е и много добър топло- и шумоизолатор. Пластичен, устойчив и дълготраен е. Огънят не е заплаха за него. Запазва гъвкавост и при отрицателни температури.

Снаждането на отделните поликарбонатни плоскости се извършва с помощта на специален профил от същия материал или пък алуминий и термошайби. Не се изисква специално оборудване за монтаж.

Как се произвежда поликарбоната? От малки гранули, които се топят в специален бункер при екстремно високи до над 250 градуса по Целзий температури; Следва оформянето им в лист с помощта на екструдер. Производителят избора дали да оформи изделието като плътен лист или като клетъчна плоскост тип “пчелна пита”.
Ако върху стопилката се упражни натиск с формиращ инструмент се образува лист, който се състои от два или повече слоя, които са свързани помежду си с усилващи надлъжно ребра, които се разпростират по цялата дължина на панела. Изделията получени по тази технология за профилиране са с дебелина от 4 мм.
Клетъчният поликарбонат е именно този запълнен с “прегради” материал. Въпросните прегради са пълни с въздух, което пък способства добрите топло- и звукоизолационни свойства на материала. Усилващите ребра пък дават допълнителна якост при запазване на ниско тегло.

Клетъчният поликарбонат е мултифункционален материал с дълъг живот. По принцип производителите дават около 15 години гаранция, но при правилна експлоатация на материала, този срок спокойно може да бъде удължен двойно.

Клетъчният поликарбонат се използва широко в строителството. Той намира приложение и в направата на парници, зимни градини, оранжерии, навеси, козирки. Това е така, заради съвкупността от предимства, които носи – светопропускливост, UV защита, лекост, изолационни свойства.

Материалът служи и за изграждане на противошумови екрани, преградни стени в офиси, остъкляване на пешеходни надлези. Подходящ е и за огради и различни архитектурни и интериорни елементи, включително с приложение в рекламата.

При нас може да намерите Поликарбонатен профилиран лист МП-20х1100, поликарбонатни листи АгроТИТАН и АгроТИТАН Био, поликарбонатни листи WÖGGEL, Поликарбонатни листи KINPLAST, SKYGLASS както и специалисти, които са на Ваше разположение за консултации. Обадете ни се!







Call Now ButtonОбади се и поръчай