Музеят скрит под зелени пирамиди: Национален парк Де Бисбош, Холандия

25 ноември, 2015 | Сподели: |

Холандия – страната на лалетата, велосипедистите и богат микс хора, култури и религии, крие прекрасни кътчета непокътната природа. Едно от тях е национален парк Де Бисбош (De Biesbosch) – един от най-големите в страната. Състои се от голяма мрежа реки, потоци и острови, формиращи сладководна делта от около 8 хил. хектара, със специфични съхранени флора и фауна. Дали ще изберете пешеходна разходка или такава с кану, корабче или колело; риболов, конна езда или пък наблюдение на птиците зависи само от Вас. Тук притихналият човек намира природа, в най-чистия и вид. Граби с пълни шепи спокойствие, чистота, простичка красота.
Тук, под тучна зеленина, синевата на оперението на рибарчетата и зоркия поглед на морски орли се крие необичаен музей. Носещият името на едноименния природен парк Biesbosch Museum, наскоро е реновиран от Studio Marco Vermeulen. Творците дават на мястото, преди обикновено и монотонно, съвсем нов облик и идентичност и го скриват под … пирамиди, покрити със зеленина. Съществуващите диги са премахнати, за да превземе водата части от околността. Резултатът е остров, заобиколен от вода и влажни зони, съвсем в духа на култ към природата и уважение към живота, който тя създава и пази. Старите пирамидално оформени сгради са запазени, но покрити със зелени покриви, които са достъпни за посетителите. Освен огромно количество жива природа, музеят включва 1000 кв.м. изложбени зали, посетителски център, ресторант и офиси.
Bischboschmuseum 01
Многопластовата история на Бисбош е показана чрез различни тематични изложби. Те обхващат теми от управление на водите и екосистемите до борбата на хората с водните стихии и обширна информация за културата, свързана с ракитата и тръстиката. Всичко обаче, е поднесено по забавен начин, свързан с различни интересни истории и чрез употребата на мултимедия. Така се застъпва неусетното учене, без принуда, а чрез събуждане на интерес и неусетно преминаване през фактологии.
Ние правим същото, Създаваме продукти, чрез които с лекота учите неусетно. Специалните Подови Настилки Ruvitex 3D Décor и 3D Décor за Сенници, Шатри, Ветроупорни Завеси са подходящи за дизайн в каквато и да е посока. Географски карти, реки, фосили, скрити съкровища оживяват и вълнуват посетителите. Подови Настилки Ruvitex 3D Décor и 3D Décor за Сенници, Шатри, Ветроупорни Завеси могат с лекота да намерят мястото си в детска градина, училище или пък музей. Нека ученето започне сега!

Източник: www.biesboschmuseumeiland.nlОбади се и поръчай