Приложение на дървената ламперия в интериора и екстериора

28 април, 2016 | Сподели: |

Дървената ламперия е изключително красива. Тя е подходяща за оформянето и на външни, и на вътрешни пространства. Тя е изработена от хубаво дърво и е прекрасен интериорен елемент, траен и красив. Дървото има заслуга и за регулация оптималната влажност в помещенията. Затова и дървената ламперия е основният материал и в сауните. Там обаче, се прилагат несмолисти дърва, примерно като трепетликата. Изобщо, по-студените държави като Русия, Канада, Скандинавските държави, отдавна са оценили дървото като прекрасен строителен материал, но и приложението му и под вид на вътрешна и външна облицовка.

paneling

exterior-wood-cladding-panels

Дървото царува в архитектурата и интериора по цял свят. То е част от живота ни във вид на различни подови покрития, включително декинг, терасни дъски, мебели, обшивки, облицовки, ламперия. Фасадните дъски примерно, са прекрасен материал за външна или вътрешна облицовка на сгради. Изобщо, дървените обшивки са красив и издръжлив елемент на архитектурата, била тя външна или вътрешна. Дървесните шарки са в зависимост от типа дървесина, използвана за направа на ламперията. Понякога ламперията е от бор, друг път – от тик, червен канадски кедър или пък лиственица. Последната порода дърво е най-добра в съотношение качество – цена. Високото и съдържане на смола и плътността и са защита срещу гниене и гарантират висока устойчивост.

Различните дървени ламперии изискват различен монтаж. Каквото и да изберете обаче, добре е да коментирате дървената ламперия с професионалисти, които да Ви посочат най-подходящата за специфичните условия, при които ще я използвате. Добре е, монтажът на дървената ламперия да извършат отново хора с опит, които знаят, какво правят, как и защо. Така си гарантирате липса на проблеми и максимален дълъг живот на красотата дървена ламперия.

При нас ще намерите и дървесно влакнеста плоча – Фазер, МДФ плочи, ПДЧ плочи, шперплат, имитация на греди, Блок Хаус, подови дъски, шлифовани дъски, обрязани дъски, шлифовани летви, нарязани летви, шлифовани греди, нарязани греди, плоскости QSB, OSB плоскости, хидрофобен шперплат. Също и професионалисти, които ще ви помогнат в избор, проектиране, монтаж. Цените ни също не са за пренебрегване.Обади се и поръчай