Имитация на греда

Сподели:

Популярен материал, който се използва при външните и вътрешни довършителни работи, подходящ както за облицовка фасадата на нова къща, така и за реконструкция на стари къщи. Ако при това се използва топлоизолационен материал, то освен декоративната задача се решава и проблема с топлоизолацията на къщата. За неговото производството най-често се използват иглолистни породи дървесина, които са най-устойчиви на температурните промени и влажност заради наличието на смола във влакната.

Основни предимства на облицовката с имитация на греда:

  • сигурност при експлоатация;
  • устойчивост на механични повреди ( за разлика от виниловия сайдинг);
  • дълъг срок на годност;
  • екологично чист материал;
  • възможтост за промяна на цвета без да се разглобява конструкцията.

Един от минусите на този материал е малкият избор на профили, на практика само един. Но за разлика от подовите дъски, при които външният вид не се променя, то в дадения случай той може да се комбинира:

  • на първо място, за сметка на дебелината на дъската, при по-дебела дъска може скосеният ръб да се направи по–скосен, което ще придаде допълнителен обем и масивност на материала;
  • второ, за сметка на широчината на дъската, по–широката лицева страна може както да добави фундаменталност на строежа, така и да намали височината на таваните при облицовка вътре, при тясна лицева често братно, се увеличава вътрешното простраство и се намалява външното;
  • трето, както вече описахме по-горе за сметка на по-голямото скосяване на ръба, направено под различен ъгъл и с различна широчина се променя вида на челното съединение на панелите.

imitatsia_greda

Ние ви препоръчваме да подходите комплексно и за сметка на различните модели, да изберете оптималния вариант за вашия дом.

Влажността на продукцията се определя от нейното предназначение, за облицоване на дома отвътре по – добре е да се избере материал с 10-12 % влажност, за външна облицовка – 12-16 % , в противен случай ще се наложи да се направи корекция при монтажа, ако вие сте взели много сух материал, то той ще набира влага, а много влажният ще съхне.

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай