Техноеласт С

Сподели:

Рулонен, покривен и хидроизолационен, самозалепващ СБС—модифициран битумно-полимерен материал.

Срок на годност 25-30 години.

Произвежда се чрез нанасяне върху полиестерна основа на битумно-полимерно свързващо вещество, съдържащо битум, термопласт СБС и пълнители. За защитен слой се използва едрозърнеста посипка или пясък. Върху долната страна е нанасено самозалепващо покритие, защитено с антиадхезионно фолио.

Техноеласт С е пълен аналог на Техноеласт с нанасяне върху долната повърхност на залепващ битумно-полимерен слой. Да се работи с дадения материал е лесно – за това е достатъчно да се отлепи защитното фолио, да се положи материалът върху подготвената основа и да се изглади с валяк.

Техноеласт С (ЕКС) — използва се за изграждане на еднослойни покрития, незаменим е при изграждането и ремонта на плоски покриви без използване на открит пламък, при работа върху непрекъсната дървена основа.
За най-качествено залепване температурата на основата и на материала Техноеласт – С (ЕКС) трябва да бъде не по-ниска от +5 °С. При температура по – ниска от +15 °С е необходимо допълнително подгряване на самозалепващата повърхност с пистолет за горещ въздух.

Техноеласт-С (ЕМС) — специализиран материал, използва се за долен слой в двуслойно покривно покритие (покривен килим). Използва се в случаите, когато многослойното покривно покритие се полага върху гореща основа (екструдиран и разпенен пенополистирол, дървена основа). Като материал за горен слой се използва Техноеласт ЕКП, горещо полаган с пропанова горелка. При запояването на материала от горния слой се извършва награвяне на Техноеласт-С (ЕМС) и активиране на самозалепващата повърхност. Този начин на полагане позволява да се получи качествено прилепване на самозалепващия материал към основата даже при отрицателни температури на въздуха.

Особености

  • полагане без използване на открит пламък – използва се там, където е забранено да се използва открит огън, възможно е полагането му върху гореща основа;
  • полагане без допълнително оборудване;
  • полагане в закрито, ограничено пространство.

Област на приложение

Предназначен е за изграждане на многослойно покривно покритие (покривен килим) на сгради и съоръжения и за хидроизолация на строителни конструкции.    

Строеж

Техноеласт С се произвежда  чрез двустранно нанасяне върху стъкловлакнеста или полиестерна основа на битумно-полимерно свързващо вещество, състоящо се от битум, бутадиен-стирен термопластичен еластомер или негова модификация и пълнител, с последващо нанасяне върху долната страна на платното на залепващ слой. За защитен слой се използва едрозърнеста или дребнозърнеста посипка, антиадхезионно полимерно фолио или хартия.

Марки

В зависимост от вида на защитния слой и областта на приложение Техноеласт С се произвежда в две марки:  
 

ЕКС – С

  с едрозърнеста посипка от лицевата страна и антиадхезионно полимерно фолио или хартия от долната страна на платното; използва се за изграждане на еднослойно покривно покритие;   

ЕМС – C

с дребнозърнеста посипка или антиадхезионно полимерно фолио или хартия от долната страна на платното; използва се за изграждане на долен слой на двуслойно покривно покритие (покривен килим), в това число върху гореща основа.

Характеристики на материала
Наименование на параметъра ЭКС ЭМС
Маса на кг./кв.м., не по-малко от 5.0 3.4
Тип на покритието: отгоре
отдолу
шисти
фолио
пясък
фолио
Водопоглъщаемост в продължение на 24 ч, % от маса, не повече от 1 1
Загуба на посипка, г/образец, не повече от 1
Сила на скъсване в надлъжно/напречно направление, N, не по-малко от на полиестер 600/400 500/300
Гъвкавост R=25мм, при температура оС, не повече от -25 -25
Гъвкавост R=10мм, при температура оС, не повече от -25 -25
Водонепроницаемост в продължение на 72ч при налягане не по-малко от 0,001МПа абсолютна
Температура на крехкост на свързващото вещество, оС, не повече от -35 -35
Водонепроницаемост при налягане не по-малко от 0,2 МПа, в продължение на 2 часа абсолютна
Топлоустойчивост °С, не по-малко от 100 100
Якост на приплъзгване на залепеното съединение, не по –малко от 2(2) 2(2)
Якост на свързване, МПа(кгс/кв.см), не по-малко от: с бетон
с метал
0.2(2.0)
0.2(2.0)
0.2(2.0)
0.2(2.0)
Съпротивление на разскъсване на залепеното съединение , кН/м(кгс/см), не по-малко от 2(2) 2(2)
Дължина/широчина, м 10х1

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай