Техноeласт Грин

Сподели:

Срок на годност 25-30 години

Съвременните покриви не просто изпълняват функцията защита на сградата, но са и елемент от нейния външен вид, имат естетическа тежест. Все по-голямо е приложението на най-интересните и сложни от тях: използваемите покриви. Типът използваеми покриви, на които са посадени растения, се нарича „зелен” покрив. Това са покриви превърнати в градина.

„Красотата изисква жертви” и в случая със „зелените” покриви това е абсолютно вярно.

Освен обикновените разрушаващи фактори, които действат на хидроизолационните материали, при изграждането на зелените покриви се появяват нови: микроорганизми, химически вещества и кореновата система на растенията. По разрушаващо въздействие корените на растенията с няколко пъти превъзхождат всички останали.

Техноeласт Грин се произвежда чрез двустранно нанасяне върху полиестерна основа на битумно-полимерно свързващо вещество, което се състои от битум, бутадиен-стирен термопластичен еластомер, пълнител, а така също добавки против корените на растенията. Върху горната страна на материала се полага специално полимерно фолио за защита от механични повреди, а върху долната – фолио.  
 
Материалът Техноeласт Грин ЕКП се използва при изграждането на „зелени” покриви в местата на присъединявания, върху които пада слънчева светлина. За всички останали повърхности се използва Техноeласт Грин ЕПП.   

Област на приложение

Предназначен е за изграждане хидроизолация на строителни конструкции и съоръжения, в това число за всички типове озеленени покриви, на които е възможен контакт на хидроизолационния слой с кореновата система на растенията.

Строеж

 
Техноэласт ГРИН се произвежда  чрез двустранно нанасяне върху полиестерна основа на битумно-полимерно свързващо вещество, което се състои от битум, бутадиен-стирен термопластичен еластомер или неговата модификация, пълнител и добавки против корените на растенията, с последващо нанасяне от двете страни на платното на защитни слоеве. За защитни слоеве използват едрозърнеста, дребнозърнеста (пясък) посипки и полимерни покрития.

Марки

  

К

– C едрозърнеста посипка от горната страна на платното и полимерно покритие от долната страна на платното; използва се за изграждане на горния слой на покривно покритие (покривен килим);

П

– С полимерно покритие от горната и долната страна на платното; използва се за изграждане хидроизолация на строителни конструкции и съоръжения.

Характеристики на материала
Наименование на параметъра К П
Тип на покритието отгоре
отдолу
шисти
фолио
фолио
фолио
Водонепроницаемост при налягане не по-малко от 0,2 МПа, в продължение на 2 часа абсолютна
Водопоглъщаемост в продължение на 24 ч, % от маса 1 1
Маса на кг./кв.м. не по-малко от 5 4,6
Дължина/широчина, м 10х1 10х1
Маса на свързващото вещество от горещо полаганата страна, кг/кв.м., не по-малко от 2 2
Сила на скъсване в надлъжно/напречно направление, N, не по-малко от върху полиестер 600/400 600/400
Дебелина, мм 4.2 4
Загуба на посипка, г/образец, не повече от 1
Гъвкавост R=25мм, при температура оС, не повече от -25 -25
Водонепроницаемост в продължение на 72ч при налягане не по-малко от 0,001МПа абсолютна
Гъвкавост R=10 мм, при температура оС, не повече от -25 -25
Температура на крехкост на свързващото вещество, оС, не повече от -35 -35
Топлоустойчивост, °С, не по-малко от 100

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай