Техноеласт Титан

Сподели:

Техноеласт Титан – Клас на материала Премиум

Срок на годност 35 години

Сигурност и ефективност — основни критерии при избор на оптимално строително решение. Сигурност и ефективност — основни изисквания към покривните и хидроизолационни материали. Само такива материали могат да съхранят най-ценните и скъпи за нас неща: спокойствието на семейството, запазване на бизнеса, доверието на партньорите.

Създаването на съвременни материали е невъзможно без провеждане на научни изследвания и разработка на нови технологии. Именно затова, в продължение на последните няколко години, специалистите от компанията «ТехноНИКОЛЬ» провеждаха изследвания за създаване на покривни и хидроизолационни системи на основата на битумно-полимерни материали от ново поколение.

Материали Техноеласт Титан ТОР И ВАSЕ — предназначени за изграждане на двуслойно покривно покритие. За закрепване на материалите Техноеласт Титан ТОР И ВАSЕ към основата може да се използва както технологията на запояване, така и комбинирано закрепване – долният слой се закрепва към основата механично, а горният слой се запоява.

Материал Техноеласт Титан SOLO – предназначен за изграждане на еднослойно покривно покритие. За закрепване на материала Техноеласт Титан SOLO към основата може да бъде използвана както технология на запояване, така и механично закрепване на материала, с последващо запояване на шевовете.

Особености:

  • гъвкавост R=10.0±0.2 мм при минус 35;
  • топлоустойчивост 1400С;
  • базалтова посипка (синьо/зелен/червен/кафяв микс) отгоре
  • възможно е да се използва на покриви с голям наклон

Област на приложение

Предназначен е за изграждане на многослойно покривно покритие (покривен килим) на сгради и съоръжения и хидроизолация на строителни конструкции.

Строеж

Техноеласт Титан се произвежда чрез двустранно нанасяне върху полиестерно нетъкано платно на битумно-полимерно свързващо вещество, състоящо се от битум, полимерен модификатор и пълнител, с последващо нанасяне от двете страни на платното на защитни слоеве. За модификация на битума се използват атактични и изотактични полипропилени. За защитни слоеве се използват едрозърнести, дребнозърнести (пясък) посипки и полимерни покрития.

Марки

 
В зависимост от структурата на основата, вида на защитните слоеве и областите на приложение Техноеласт Титан се произвежда в следните марки: 
  

TOP Техноеласт-Титан ТОР

– на еднослойна основа с едрозърнеста посипка от горната страна и полимерно покритие от долната страна на платното; използава се за изграждане на горен слой на многослойно покривно покритие (покривен килим)

BASE Техноеласт-Титан ВАSЕ

– на еднослойна основа с полимерно покритие от горната и долната страна на платното; използва се за изграждане на долни слоеве на многослойно покривно покритие (покривен килим) и хидроизолация на строителни конструкции; 

SOLO Техноеласт-Титан SОLО

– с едрозърнеста посипка от горната страна на платното и полимерно покритие или дребнозърнеста посипка от долната страна на платното ; използва се за изграждане на еднослойно покривно покритие (покривен килим) и хидроизолация на строителни конструкции.

Начин на използване: – Материалът се запоява с газова горелка върху предварително подготвена повърхност. 

Характеристики на материала
Наименование на параметъра Титан
ВАSЕ
Титан ТОР Титан SОLО
Дебелина (±0.0,1), мм 4.0 4.5 5.0
Маса на кг./кв.м., (±0.25 кг.) 4,5 5,5 5,8
Сила на скъсване в надлъжно/напречно направление, N, не по-малко от полиестер 600/400 600/400 1000/800
Гъвкавост R=25мм и R=10мм при температура оС, не повече от -35 -35 -35
Топлоустойчивост, °С,не по-малко от 140 140 140
Тип на защитното покритие горна страна

запоявана страна
фолио без лого
фолио с лого
базалт

фолио с лого
базалт

фолио с лого
Дължина/широчина, м 10×1 10×1 8×1

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай