Техноеласт Мост

Сподели:

Хидроизолационен материал Техноеласт Мост за горещо полагане

Техноеласт Мост – битумно-полимерен материал, разработен съвместно от «СоюздорНИИ» и компанията «ТехноНИКОЛЬ». Произведен на основата на специално синтезирани за модификация на битума полиалфаолефини, които подобряват характеристиките на материала – топлоустойчивост до +140°C, температура на крехкост – до -35°C.

Област на приложение:

r_technoelast-mostТехноеласт Мост е предназначен за изграждане на еднослойна хидроизолация на платната за движение върху носеща стоманобетонна плоча (марка «Б»), изграждане на защитно-свързващ слой върху носеща стоманена ортотропна плоча на мостови съоръжения (марка «С»).

Материалът Техноеласт Мост се използва също за изграждане на еднослойни хидроизолации на сгради и съоръжения. Например за хидроизолация на фундаментни плочи, тъй като притискането на хидроизолацията гарантира водонепроницаемостта на фугите, даже ако те имат дефекти (не са херметизирани). Посипката от пясък от външната страна на материала гарантира адхезията на бетона към хидроизолацията.

Уникалните физико-механични характеристики на материала Техноеласт Мост се осигуряват с използването на изкуствен каучук – Стирен-Бутадиен-Стирен (СБС) като модификатор .

Структура на Техноеласт Мост

Техноеласт Мост се произвежда с основа от полиестер и има дебелина не по-малко от 5 мм (марка «Б») и 5,5 мм (марка «С»). Долната страна на материала е покрита с лесно топимо полимерно фолио, горната – с дребнозърнест пясък.

  • Благодарение на своята еластичност Техноеласт Мост е лесен за полагане даже при студено време и не става твърде мек при слънчево време;
  • да се работи с него е комфортно и не се изисква прегряване на материала;
  • полимерното фолио, с което отдолу е покрит Техноеласт „Мост“, е със специална рисунка, по която работникът, при нагряване, лесно определя готовността на материала за полагане;
  • Техноеласт „Мост“ притежава висока адхезия към основата, която осигурява кохезионно разделяне (от свързващото вещество) при монтажа на изолацията.

Марки 

В зависимост от областта на приложение Техноеласт Мост се произвежда в две марки: 

Б

За хидроизолация на пътна част върху носеща стоманобетонна плоча на мостови съоръжения, хидроизолация на други строителни конструкции.

С

За изграждане на защитно-свързващ слой върху носеща стоманена ортотропна лоча на мостови съоръжения , а също така за хидроизолация на пътните част върху носеща стоманобетонна плоча, на които непосредствено върху хидроизолацията се полага асфалтобетонно покритие, в това число от ляти смеси с температура до 220 °С. 

Технически характеристики на материала
Наименование параметра Техноеласт-мост Б Техноеласт-мост С
Дебелина (±0,1), мм 5.0 5.2
Маса кг./кв.м., не по-малка от 5.5 5.5
Основа армираща Е Е
Тип на покритието отгоре М М
Тип на покритието отдолу П П
Сила на опън до скъсване при надлъжно разтягане, N/50 мм, не по-малко от 600 1000
Сила на опън до скъсване при напречно разтягане, N/50 мм, не по-малко от 600 900
Водопоглъщаемост в продължение на 24 ч, % по маса, не повече от 1.0 1.0
Водонепроницаемост при налягане 0,1 МПа, в продължение, ч 2.0 2.0
Гъвкавост R=10 мм, при температура 0С, не повече от -25 -25
Температура на крехкост на свързващото вещество, 0С -35 -35
Топлоустойчивост в продължение на 2 часа, 0С, не по-малко от 100 100
Дължина на ролката, м 8 8
Широчина на ролката, м 1 1

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай