Как да изберем интериорни врати? (част 4) | MKM БГ ГРУП

Как да изберем интериорни врати? (част 4)

22 май, 2020 | Сподели: |

Професионални съвети (част 4)

Кои интериорни врати имат по-добра шумоизолация?

Правилното ниво на шумоизолация се постига чрез използването на вътрешни пълнители с определени свойства в ламинирани и формовъчни врати и външното покритие на всички останали конструкции. Наличието на стъкло влошава шумоизолацията поради твърдостта на материала. Добро решение по отношение на шумоизолацията са ламинираните врати. Благодарение на вътрешната сърцевина на пчелната пита, изработена от картон или MDF, външният шум намалява с интензивност с повече от 50%. Особено осезаем ефект има при запълване на вътрешните кухини с полиуретанова или полиетиленова пяна. Но такива врати трябва да бъдат поръчани индивидуално. Препоръчва се дебелината на вратата да е повече от 40 мм.

Избор на рамка на вратата

По своя дизайн рамките са разделени на обикновени и телескопични. Първите са правоъгълници от дървен материал, здраво закрепени към стената с дюбели или анкерни болтове. Платформите и другите декоративни елементи са прикрепени към тях с лепило, винтове или пирони без шапки.

Профил на обикновена рамка на врата

Телескопичните рамки са оборудвани със специални прорези по периметъра, в които платформите са фиксирани с помощта на специални издатини. Те са по-удобни за инсталиране от обикновените. По време на козметични ремонти без подмяна на врати могат да бъдат боядисани или залепени без допълнително време за демонтаж на облицовката.

Профил на телескопична рамка на врата

Рамките на вратите са условно разделени според това дали имат праг или не. Вторият вид е по-подходящ за апартаменти и къщи с едно ниво на пода. При производството на рамки най-често се използва дърво.

Избор на цвят за интериорни врати

Когато купувате интериорни врати е важно правилно да изберете цвета на продукта. Нюансът трябва да съответства на цялостния дизайн на стаята. Вратите, изработени от масивна дървесина или украсени с дърво, отговарят на почти всички стилове на интериора, както и на бяло или боядисано в ярки цветове. Можете да изберете цвета на вратите според цвета на стените или в контраст с него. Но ако някой ден пребоядисате стените, ще бъдете ограничени в цветовата палитра. При всеки ремонт смяната на вратите е доста скъпа.

Трудно е също така да изберете цвят на вратата, който да съответства на цвета на мебелите. Не е лесно да купите мебели за всички стаи в една цветова гама. Затова е най-добре да се спрете на цвят, който съответства на принципа на хармония или контраст с повечето декорации на дома или на цвета, преобладаващ по стените.

Млечният цвят се счита за универсален. Не привлича много внимание, но изглежда добре във всяка стая.







Call Now ButtonОбади се и поръчай