Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг? Част 2 | MKM БГ ГРУП

Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг? Част 2

7 юни, 2017 | Сподели: |

Градинското езерце е проект, с който всеки може да се справи. Струва ви се сложно? Не е така. Необходимите материали очертахме в „Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг? Част 1“, с уговорката, че точните им размери трябва да съобразите с избраните от вас размери и форма на езерцето ви. Неизменна обаче за всяко градинско езерце, е качествената PVC мембрана за езерца. Как да го изградите стъпка по стъпка, четете надолу.

Първата стъпка от строежа на вашето дворно езерце, е планиране на локацията и размера му. Текущият проект обхваща площ с размер 2,5 на 3,6 метра. Разбира се, можете да подберете друг размер, по-подходящ за локацията в двора, която сте избрали за вашето езерце. Ограничения няма. Имайте предвид обаче, че основният проблем с градинските езерца е опазването на тяхната чистота. Колкото по-големи са, толкова по-належащ е този въпрос. На помощ идват не само различни помпи и пречистващи системи, но и силата на природата – чрез различни водни растения, които отделят повишени количества кислород във водата и така гарантират в голяма степен замърсяването на езерото.

Изберете дълбочина на езерцето от поне метър. Това гарантира успешното виреене на повече видове водни растения, както и по-добрата защитеност на рибите, ако желаете да имате такива, от хищници. Добре е, над мястото за езерото да няма листопадни дървета.

За да имате реална представа колко място ще заеме езерото в градината ви, очертайте формата с градински маркуч.

Маркирайте с колчета и връв. Очертайте допълнителен периметър от около 15 см, извън желаната форма на езерото. Това е линията, на която ще копаете. После, очертайте маркировките със спрей. Време е за копане. За да запазите прави стените, можете да използвате най-обикновена права летва, която да сложите по дължина на стената за езерото, за да ви насочва как да оформите стените правилно.

Копайте с 10 см по-дълбоко от желаната дълбочина на езерото. Тази допълнителна дълбочина, е за слой чакъл. Изсипете го и заравнете колкото можете. Забийте в средата на всяка стена и в ъглите дървено колче. Натиснете надолу, така че само горният край на колчето да се показва над чакъла. Сега е ред на гредата. Може спокойно да използвате тази, по която се водехте с оглед правите и равни стени на градинското езерце, докато копаехте. Сложете я легнала върху горния край на колчетата.

Следващите стъпки към градинското езерце, заобиколено с декинг, открийте в част три на „Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг?“







Call Now ButtonОбади се и поръчай