Метални керемиди – предпочитаният материал за покриви | MKM БГ ГРУП

Метални керемиди – предпочитаният материал за покриви

3 август, 2020 | Сподели: |

Днес металните керемиди са един от най-разпространените покривни материали. 70% от купувачите избират метални керемиди, тъй като този материал превъзхожда другите видове покриви. Изработват се от поцинкована стомана с двустранно защитно полимерно покритие.
Популярността на металната керемида на пазара на строителни материали лесно се обяснява с цяла гама от предимства, присъщи на този тип покритие.

Защо да изберем метални керемиди за нашия покрив

Първият параметър е ефективността. Металните керемиди са сравнително евтин материал. Рентабилността им се крие не само в цената, но и в уникалните им свойства. Такъв фактор като издръжливостта им допринася за спестяване на средства при експлоатация и ремонт. Срокът на експлоатация на такова покритие е от 25 до 50 години. Това е голямо предимство пред традиционните керемиди, които са по-малко издръжливи.
Лесният монтаж на металните керемиди позволява монтирането им за кратко време, с ниски разходи за труд и с висока производителност на полагане.

метални керемиди
метални керемиди
Малкото тегло на металната керемида прави използването на този вид покритие единственият възможен вариант за къщи със слаба основа. Освен това няма нужда от подсилени греди и допълнителни материали за облицовката.
Друго важно предимство на металния покрив е естетиката и големите възможности за дизайн. Широката гама от цветове ви позволява да изберете правилното цветово решение. Освен това е възможно да се конструират покриви с различна конфигурация, поради което се постига разнообразие от външен вид на покрива.
Металната керемида не се влияе от температурни крайности, което позволява монтаж по всяко време, независимо от сезона. Гладката повърхност на покритието позволява свободното оттичане на вода и топене на сняг. Това е важно за есента и зимата, а устойчивостта на ултравиолетови лъчи и температури осигурява отлични покривни характеристики през лятото.
Устойчивостта на механични повреди, както и възможността за лесна подмяна на металната керемида, ви позволяват да поддържате покритието в отлично състояние за дълго време.
Друг важен фактор е екологичността на металната керемида, както и нейната пожарна безопасност.
Купувачите преди всичко обръщат внимание на съотношението цена-качество. Това покритие е красива, издръжлива и икономична опция.







Call Now ButtonОбади се и поръчай