Направи си сам красива дървена масичка: Част 1 | MKM БГ ГРУП

Направи си сам красива дървена масичка: Част 1

4 май, 2017 | Сподели: |

Магазините за мебели и интериорни декорации предлагат огромно разнообразие от стоки. Не винаги обаче, успяваме да открием това, което ни интересува. А дори и все пак да го намерим, често цената му се превръща в спънка, да го направим част от дома, вилата, офиса. Тези предпоставки, комбинирани с желанието на човек да твори със собствените си ръце, са в основата на големия брой ентусиасти в световен мащаб, които сами създават своите мебели и декорации. Най-често материал за тези проекти е дървото. То е красиво, трайно, лесно за обработка.

В днешния материал, ще ви покажем как да си направите сами страхотна дървена масичка, с плавни линии и запомнящ се вид, която в магазина би ви струвала поне сто лева.

Какво ви трябва?
Дъска 5 на 25 сантиметра, дълга три метра
Лепило за дърво
Шкурка
Лак/ масло/ боя
Винтове за дърво самопробивни с полуобла глава 60 мм – можете да ги намерите на много приемливи цени в ибей и амазон.
Опционално: Приспособление за пробиване под ъгъл Pocket hole jig system – можете да го намерите на много приемливи цени в ибей и амазон

Ако дъската е твърде дълга, за да я транспортирате удобно у дома, помолете да ви я отрежат на две части по от 47 см дълги всяка и още две по от 80 до 90 см. всяка.

Поставете една до друга двете дъски по 47 см. Хванете ги една за друга с лепило и 5 винта, под ъгъл; Ако не разполагате с гореописаното приспособление за пробиване под ъгъл, можете да подходите така: 
Изчакайте лепилото да изсъхне.

Начертайте кръг с диаметър 46 см. на дъските. За целта можете да забиете пирон в средата, за чиито връх да завържете с връв дълга 23 см молив. 

Продължава в част две на: „Направи си сам красива дървена масичка“







Call Now ButtonОбади се и поръчай