Декоративното езерце - оазис, задължителен за всяка градина | MKM БГ ГРУП

Декоративното езерце – оазис, задължителен за всяка градина

4 май, 2016 | Сподели: |

Декоративното езерце е необходимост за всеки двор и градина. То е мястото, което прибавя и стихията на водата към външното пространство на Вашата къща. Обикновено е декорирано с изобилие от речни или други камъни и заобиколено от тучна зеленина от всякакъв вид. Декоративното езерце е начинът, да заведете сладководните или езеро при своя дом. То е необходим щрих, от перфектната градина.

Декоративното езеро освен чисто украсителна функция има и друга полезна такава – то е част от психотерапията, която градината като цяло оказва върху човека. Работата на открито, създаването на красота и полезности, включително декоративни езерца, със собствените ръце в двора и градината, удоволствието от добре свършената работа ни даряват с емоции, все положителни и различни от стреса. Благотворното влияние върху тялото и душата са гарантирани. Декоративното езерце, също като почти всичко и градината и двора се състои от естествени материали и елементи. То е поредното подсилващо звено във връзката ни с природата. Която пък ни прави по-добри, по-силни и по-отдалечени от панелно-моловия начин на живот.

gardenpondpath

От древни времена човек съществува в съзвучие с природата. Бетонирането обаче и граденето на “устойчива” среда, ни отдалечават все повече от нея. Човек руши, замърсява, обижда и наранява природата. Но въпреки това, осъзнава дълбоката си връзка с нея. Има народи, които никога не са я губили – такива са примерно източните цивилизации. Те винаги са почитали природата във всичките и измерения и са я пазили и правили част от дома си. Днес този процес заразява и други обширни места по земята. Домът вече е пасивен, нискоенергиен, еко, зелен. Градината – блян, към които все повече хора вървят с уверени крачки, декоративното езерце – част от пъзела “максимална близост с природата”, без която той няма да е завършен.

Декоративното езерце е абсолютно постижима мисия. Прочете как да си го направите сами, харесайте си модел, снабдете с необходимите материали, от които най-задължителната за всяко декоративно езерце част- PVC мембрана за декоративни езера и късмет!







Call Now ButtonОбади се и поръчай