Различната семейна ваканционна къща - алтернатива на къмпинга | MKM БГ ГРУП

Различната семейна ваканционна къща – алтернатива на къмпинга

19 ноември, 2015 | Сподели: |

Как си представяте перфектната семейна ваканционна къща? (Езерото е съвсем близо, а гората я заобикаля) Е, ами тази е мааалко по-различна.
Мястото е Хърбстър (Herbster), Уисконсин, САЩ, на крачка от езерото Лейк Сюпириър (Lake Superior) – първенец сред сладководните в света по площ и на трето място по обем. Тук, на южния му бряг, младо семейство идвало на къмпинг. С времето обаче, решили, че малко по-стабилно убежище на любимото място би било по-подходящо за тях.
На помощ извикали арх. Дейвид Салмела (David Salmela). Родила се различна ваканционна къща. Като цяло, носеща чертите на традиционните такива – изобилие от естествени материали, стъклени стени позволяващи достъпа на природата директно в дома, изчистен интериор. Тук обаче външните и вътрешните форми и цветове са малко по-необичайни. Тъмните и дървесни тонове на екстериора преливат в гората и поляните, а покривът е вдлъбнат – с форма на обърнат триъгълник. Това позволява извеждане на изобилните валежи в дъждовен Уисконсин от двете страни на дома.
Къщата е максимално лесна за поддръжка, а фокусът – върху живота на открито, сред природата. Полезната площ е 120 кв.м. Първия етаж заемат всекидневната и кухнята. На втория са спалните – главна, за гости и две малки с двуетажни легла. Над предната веранда на къщата е надвиснала допълнителна, стъклена такава, част от втория етаж. Освен заслон за отпочиващите долу гости, тя предлага и панорамни гледки към околностите от по-голяма височина. Всичко тук е подчинено на активната почивка и отдиха. Подовете и стените на дома са от масивно дърво. Части от ненатоварващия, максимално изчистен интериор, са решени в ярко червено, патешко жълто и кобалтово синьо.
Към къщата има две допълнителни постройки – за съхранение на дърва за огрев и сауна. Перфектната скътана къща, стабилна алтернатива на къмпинга (особено в лошо време).
Това и още много можете да намерите при нас. През дървен материал, всякакви строителни материали, до сауна, специалисти и ноу хау. Заповядайте!

Ext2
Ext3
Ext4
Ext5
Ext6
Ext7

Източник: www.adventure-journal.com







Call Now ButtonОбади се и поръчай