Надуваем музей пътува и носи историята на древно Мексико на децата | MKM БГ ГРУП

Надуваем музей пътува и носи историята на древно Мексико на децата

1 октомври, 2015 | Сподели: |

Как да осигурим по-добро образование на децата (и някои възрастни)? Запитали се държавниците от Образователното министерство на Мексико. Има училища. Да, но не всички имат достъп до тях. Важно е, да познават историята на родината си. Все пак, това са корените им. Наред със семейството. А и май беше важно, да дадеш на децата си точно корени. И крила.
През подобен брейнсторминг минали архитектите от Estudio 3.14., на които било възложено да измислят начин, историята на Мексико, от времената, когато пирамидите били млади, да достигне до децата, за да могат да я съпоставят със съвременно Мексико.
Творците от Estudio 3.14. стигнали до извода, че когато децата няма как да отидат при историята, може (и трябва) тя да отиде при тях. Родил се луд проект – надуваем пътуващ музей. Странният пътник съхранява историята на Мексико от древността и кръстосва държавата от край до край, за да отнесе познание на всички. И усмивки, защото, надуваемите сгради са и забавни. И то за възрастни. Да не говорим за децата.
Странната надуваема сграда предлага възможности за приключения на младите си, и не толкова, посетители. Тук те могат да научат повече за храната на жителите на древно Мексико, обичаите им и начина на живот.
Балонът-музей е направен от изключително лек материал, който лесно се транспортира и пропуска светлината, От вътрешната страна ръчно са изрисувани и шити облаци, планини… Различни помощни материали наподобяват възвишения, камъни, растения. Какъв по-добър начин да приковеш вниманието на децата и да събудиш търсача на приключения в тях? От демонстрациите на древни съдове, през различни изложби на находки от древно Мексико, до прожектиране на филми за пирамидите и други археологически обекти, всички сетива на малките откриватели са будни и попиват. Зад тях, обикновено тихо се спотайват възрастни. “Да ги наглеждат”. Децата, или корените си, историята, различното, интересното, родното в забавна форма?
Прекрасна идея! Образованието е важно. Клиширано казано. Можем да помогнем, да се впрегнат новите технологии за едно по-забавно, интересно, неусетно учене. Как? С помощта на прекрасен иновативен материал – 3D decor, на който може да се отпечата всичко, при това в триизмерен формат. Велика България, траки, съкровища, древни светилища могат да оживеят. Защо не пък прекрасна дървена хижа-лабиринт, в който децата да намерят пътя си през историята? Може пък от материала, който създадохме за оранжерии, да се изгради нещо по подобие на пътуващия музей, където природата и историята да са представени по забавен начин.
Граници няма. Нужно е само желание.
Estudio-3.14-inflatable-museum-3
Estudio-3.14-inflatable-museum-4
Estudio-3.14-inflatable-museum-8
Estudio-3.14-inflatable-museum-10
Estudio-3.14-inflatable-museum-11

Източник: www.inhabitat.com







Call Now ButtonОбади се и поръчай