Покривна система Смарт | MKM БГ ГРУП

Покривна система Смарт

Покривна система неизползваем покрив на основа от стоманена профилирана ламарина и покритие, „покривен килим“ от полимерна мембрана и комбинирана топлоизолация.

Клас на конструктивна пожарна опасност К0 ( 15 ), гранична огнеустойчивост RE 15

плосък покрив смарт

 1. Полимерна мембрана
 2. Разделителeн слой – стъклено платно
 3. Екструдиран пенополистирол
 4. Екструдиран пенополистирол
 5. Топлоизолация с каменна вата
 6. Пароизолационна мембрана
 7. Телескопични крепежни елементи
 8. Скоч двустранен за пароизолация
 9. Профилирана ламарина

Област на използване на покривна система Смарт:

Ploski_pokrivi-22Покривна система Смарт успешно се използва в стройтелството на покриви на търговски центрове, логистични и производствени комплекси. Системата бързо и лесно се монтира заради голямата ширина и дължина на рулоните на поливинилхлоридната мембрана, което е икономически оправдано за големи площи.

Описание и преимущества на покривна система Смарт:

 • Повишената повърхностна здравина на покрива позволява да не се изграждат специални места за придвижване по него (пешеходни пътеки) – В настоящата система върху носеща основа от профилирана ламарина полагат пароизолация, която защитава топлоизолационния слой от овлажняване, предизвикано от проникващите от помещението водни пари и увеличава срока на годност на системата.
 • Като долен топлоизолационен слой се използва каменна вата с дебелина не по – малко от 50 мм, което осигурява на системата високи противопожарни свойства.
 • Малко тегло на покривните слоеве – Използването на пенополистирол като горен слой на топлоизолацията определя редицата преимущества на системата, такива като леко тегло на конструкцията, ниско водопоглъщане, повишена повърхностна здравина, което позволява да не се изграждат зони за придвижване по покрива.
 • Използва се в сгради и соръжения II-V степени на огнеустойчивост – Конструкцията е с клас на пожарна опасност К0(15), което позволява използването й за покриване на сгради с неизползваем покрив с II-V степен на огнеустойчивост с всеки клас пожарна опасност.
  Топлоизолационното покритие и хидроизолационното покритие ( килим ) се закрепват механично към основата с телескопични крепежни елементи.
  Полимерната мембрана има група на горимост Г1, което позволява използването на системата Смарт за покриване на големи по площ покриви. Системата се монтира бързо, затова бригада от четири човека е в състояние да положи за една смяна до 1000 м2 покритие. Полимерната мембрана се запоява с горещ въздух със специално оборудване, което гарантира 100% сигурност на шевовете на снаждане.

Спецификация на покривната система Класик:

покривна система Смарт

Компоненти на системата:

 1. Полимерна мембрана
 2. Разделителeн слой – стъклено платно
 3. Екструдиран пенополистирол
 4. Топлоизолация с каменна вата
 5. Пароизолационна мембрана
 6. Профилирана ламарина

Технически решения:

технически решения СмартПрилепяне към парапета с използване на „скрит джоб”. От долната страна на мембраната, която се монтира на парапета са запоява лента с ширина на страната 100-150 мм, която се подпъхва под притискащата рейка заедно с основното покритие. Такова закрепване осигурява надеждна вертикална фиксация на мембраната.

технически решения Смарт

Присъединяването към комина се осъществява с фасонни елементи или неармирана мембрана. Горната част на мембраната се притиска със скоба и се запълва с полиуретанов херметик.

технически решения СмартВоронка на вътрешния водосток. Снижаването на покрива в местата на поставяне на водосъбирателните воронки трябва да бъде 20-30 мм в радиус от 500 мм за сметка на намаляване на дебелината на топлоизолационния слой или за сметка на кофигурацията на основата под водоизолационното покритие.

технически решения СмартПри изграждането на деформационната фуга е необходимо да се използва свиваем топлоизолационен материал и метрови рулони армирана поливинилхлоридна мембрана.

Компоненти на техническите решения:

 1. Полимерна мембрана
 2. Разделителeн слой – стъклено платно
 3. Екструдиран пенополистирол
 4. Топлоизолация с каменна вата
 5. Пароизолационна мембрана
 6. Профилирана ламарина
 7. Телескопични крепежни елементи
 8. Полиеританов херметик
 9. Скоч двустранен за пароизолация

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай