Как се извършва монтаж на битумни листи

Как се извършва монтаж на битумни листи

битумни листи

битумни листи

битумни листи

Точното изпълнение на всички параграфи на инструкцията е гаранция за Вашия успех!

За да извършите монтаж на битумни листи, трябва да определите наклона на покрива, и в зависимост от неговите стойности да запомните стъпката на решетката, страничното и надлъжно припокриване при полагането на листовете.

наклон на покрива

i01
Гредичките на решетка приковавайте към ребрата на разстояние зависещо от наклона на покрива, със стъпка определена по – горе. За поддържане на успоредността използвайте дървен “шаблон”.

i02
Режете листовете с ножовка за дърво, смазана с масло, за да се избегне засичането й. Можете да използвате циркуляр или ръчен електически трион. Помнете за мерките за безопасност!

i03Започвайте да закрепяте битумния лист от края на покрива, противоположен на преобладаващата посока на зимните ветрове. Четните редове започвайте от „половината“ на листа ( при вас трябва да се получи полагане в така наречения шахматен ред ).

i04Използвайте специални гвоздеи. За да вървят гвоздеите по дължина на една линия, използвайте разграфен шнур. За закрепването на един лист на Вас ще са ви необходими 20 гвоздея.

i05Приковайте битумни листи в края и в припокриването в края по всяка вълна, а също от двете страни на страничното припокриване. През една вълна – към междинните гредички на решетката.

i06Водосточните улеи закрепяйте към корнизната дъска. Максимален надвес на листа – 70 мм

i07Използването на универсален корнизен профил, за по – добра хидроизолация на корниза на покрива, позволява да се намали максималния надвес на листа до 25 мм.

i08Вентилационният гребен приковавайте на корниза под листа. Той служи за да не могат птици и насекоми да проникват в светлите отвори на листа.

i09 В случай на невентилируем корниз, използвайте специалния предпазител за корниз.

i10Приковавайте билният капак по всяка всяка вълна на стиковащия се с него лист към допълнителните греди на решетката.

i11Закрепянето на билните капаци започвайте от края на покрива, противоположен на посоката на преобладаващите ветрове с припокриване 125 мм.

i12За правилното оформяне на ребрата на покрива използвайте планка за ръба или билни капаци Onduline.

i13За оформянена наклонените корнизи използвайте ъглова планка

i14Можете да оформите наклонения корниз и по начина показан на рисунката. Необходимо е да прегънете и забиете края на битумния лист към челната дъска (извършването на дадената операция да става само при положителна температура)

i15Използвайте самозалепващи изолиращи ленти за уплътняване на местата на стиковане на покрива и стената. За тази цел може да се направи и улама.

i16Използвайте покриваща „престилка” на челната стиковка на покрива с вертикалната стена. Наобходимо е стиковането да бъде надежно изолирано. Приковавайте покриващата „престилка” по всяка вълна.

i17За естественото осветление на подпокривното пространство използвайте прозрачни листове, които имат типовия размер на битумния лист и повтарят неговата форма, закрепят се със припокриване.

i18За добра вентилация на покрива използвайте покривен вентилатор, който се приковава по всяка вълна на стиковане с листа. Горният лист трябва да има припокриване върху основата на вентилатора.

i20 За закрепване на уламата се изисква допълнителна решетка.

i19За получаване на ефект керемиден покрив е необходимо да се използват листове с дължина 500 мм, които да се закрепят на решетка със стъпка 200 мм.

Видео инструкции за Монтаж на битумни листи

Video: Ондулин монтаж инструкция

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай