ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА МЕТАЛНИТЕ ПОКРИВИ

31 октомври, 2019 | Сподели: |

Металният покрив може да не е първата опция, която много собственици на имоти обмислят при препокриване или изграждане на нов покрив, но може би трябва да бъде. Металният покрив има уникални характеристики в сравнение с други покривни материали и тези разлики често са свързани със забележителни предимства по отношение на експлоатационните характеристики и дълголетието. Често задаваните въпроси по-долу дават отговор на повечето дилеми за металните покриви.

КОЛКО ПО-ДЪЛГО ЩЕ ИЗДЪРЖИ МЕТАЛНИЯ ПОКРИВ ОТ ДРУГИТЕ ОБИЧАЙНИ ПОКРИВНИ МАТЕРИАЛИ, КАТО БИТУМНИТЕ КЕРЕМИДИ?

Покривът от битумни керемиди може да се износи след 15-20 години, когато е изложен на сурово време, интензивна слънчева светлина или обилен снеговалеж. За разлика от тях, металния покрив издържа изключително добре на крайните атмосферни условия. Сигурно е, че ново инсталираният метален покрив ще издържи 40 – 60 години.

МЕТАЛНИЯ ПОКРИВ СТРУВА ЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИ ВИДОВЕ ПОКРИВИ?

Цената на метален покрив е обект на същите променливи, които определят всякакви покривни инсталации: размер на покрива, наклон на покрива (стръмните покриви струват повече) и сложността на покрива. Това означава, че можете да очаквате метален покрив да струва два или три пъти повече, отколкото покрив с битумни керемиди. Металният покрив обикновено струва приблизително колкото керемиден покрив, но по-малко от покрив от дървени керемиди.

КАК ЩЕ СЕ СПРАВИ МЕТАЛНИЯ ПОКРИВ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ?

Благодарение на супер издръжливите фабрични облицовки, днешните метални покриви са изключително издръжливи и устойчиви на повреди свързани с времето. За разлика от покрива с битумни и дървени керемиди, който задържат сняг, металния покрив не задържа сняг, което предотвратява образуването на лед. Металният покрив няма да се амортизира на пряка слънчева светлина като покрива от дървени керемиди.. Въпреки, че при силна буря може да възникне повреда от градушка, вдлъбнатите панели обикновено могат да бъдат заменени лесно.

ЩЕ БЪДЕ ЛИ ШУМЕН МЕТАЛНИЯ ПОКРИВ, КОГАТО ВАЛИ?

Когато металния покрив е монтиран върху шперплат или OSB подложка (обшивка), шумът произведен по време на дъждовна буря е сведен до минимум. Обикновено не е нищо повече от шума, който се създава при дъжд върху битумни керемиди.

КОЛКО Е „ЗЕЛЕН“ МЕТАЛНИЯ ПОКРИВ?

Битумни керемиди за около 20 милиарда лири се изхвърлят всяка година в депата в САЩ. Това не е добре за околната среда. За разлика от тях, нов метален покрив често може да бъде монтиран директно върху стар покрив от битумни керемиди и той ще издържи 2-3 пъти по-дълго. Металният покрив съдържа рециклирана стомана и е по-лесно да се рециклира, отколкото битумните керемиди.

ЩЕ УСПЕЯ ЛИ ДА НАМЕРЯ СТИЛ И ЦВЯТ НА МЕТАЛНИЯ ПОКРИВ, КОЙТО ДА ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ В КЪЩАТА МИ И В МОЯ КВАРТАЛ?

Разнообразието от метални покривни стилове често изненадва някой непознат с тази категория покриви. Въпреки че можете да инсталирате метални покриви, произведени така, че да приличат на други материали, много собственици на дома и бизнеса избират метални покривни керемиди.Обади се и поръчай