Плосък покрив | MKM БГ ГРУП

Плосък покрив

Ремонт на покриви – за информация

Телефон: Моб.: +359 888 59 84 43
Христо Колев

Плоският покрив – функционален, удобен, изгоден

Плоските покривни покрития са едни от най–разпространените варианти за изграждане на покриви както на жилищни така и на промишлени сгради. Достъпната цена, възможността да се получи допълнителна полезна площ на покрива, лесният и удобен монтаж, простото устройство на покривното покритие – всичко това го прави популярно и търсено.

Основни видове

Плоските покриви, могат да бъдат разделени на четири вида, независимо от вида на покривното покритие.

  • неизползваеми;
  • използваеми;
  • инверсионни;
  • традиционни.

плосък покрив

Между различните видове хидроизолационни покривни материали за плоски покриви едни от най – популярните са покривните мембрани. ПВХ – мембраната гарантира надежден, дълготраен и красив (благодарение на широката цветова гама) покрив с повишени физико-механични характеристики. Направата на плосък покрив с покритие от мембрани е възможно през всеки сезон: използваните материали са устойчиви на високи и ниски температури. Полагането на ПВХ-мембраните се извършва с помощта на специално оборудване за запояване без използването на открит пламък, което повишава пожаробезопасността на всички изолационни системи.

Друг вид покритие – хидроизолацията с горещо полагане се отличава с достъпна цена и известност на технологията. Монтажът се извършва с използването на полимерно – битумни материали. Запоеното покривно покритие означава свърхздрав хидроизолационен слой на основата неподлежащ на гниене материал. Дълготрайността на покривните системи с вложени битумно-полимерни материали може да достигне повече от 25 години, при условие на качествено изпълнени работи, използване на качествени материали и въвеждане в своевременна експлоатация.

Плосък покрив неизползваем

Устройство на плоско покривно покритие приложимо за покрив, който няма да се подлага на допълнително натоварване, например покривът няма да се ползва като допълнителна използваема жилищна площ. Разходите за подобно покритие, са значително по – малки, отколкото например при монтажа на други видове покрития.

ЦЕНИ за строително-монтажни работи

Класик

плосък покрив класик

Соло

плосък покрив соло

Фикс

плосък покрив фикс

Смарт

плосък покрив смарт

Титан

плосък покрив титан

Лайт

плосък покрив лайт

Инверс

плосък покрив

Баласт

плосък покрив баласт

Стандарт

плосък покрив стандарт

Универсал

плосък покрив универсал

Плосък покрив използваем

В днешно време този вид покритие е много търсено. Създадената допълнителна площ на повърхността на покрива може да се използва за направа на заведения, спортни площадки, паркинги и др. Устройството на такъв покрив струва значително по – скъпо от неизползваемия, но има съществени предимства: освен допълнителната площ, този покрив е с гарантирано по – дълъг живот.

Зелен

плосък покрив green

Авто

плосък покрив авто

Тротуар

плосък покрив

Тераса

плосък покрив тераса

Плосък покрив инверсионен

Особеност при устройството на плоски покриви от инверсионен тип се явява монтажът на топлоизолационния слой над хидроизолационния, който не се подлага на ултравиолетово, температурно и механично въздействие. Дренажният слой и геотекстилът, на свой ред, предпазват от външни фактори топлоизолационния слой. На финала се полага слой от тротуарни плочки ( плочки за тераса ). При допълнителни натоварвания на покрива ( паркиране ) e необходимо да се предвидят мерки за защита на хидроизолационния слой. Устройството на плоско покривно покритие от инверсионен тип изисква стриктно спазване на строителната технология, тъй като да се поправи допусната грешка без разкриване на баластния слой е невъзможно, а това ще доведе до допълнителни разходи.

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай