Система Топъл под | MKM БГ ГРУП

Система за изолации –”Топъл под”

термо

 1. Стоманобетонна плоча на пода
 2. Екструдиран пенополистирол
 3. Фолио полиетиленово
 4. Циментово-пясъчна замазка с нагревателни елементи
 5. Подова настилка, плочка

Област на използване:

приложение на Топъл подСистема за подове Под Термо, предназначена за създаване на система за загряване на пода чрез електронагревателни кабели. Системата “Топъл под” позволява да се създадат най-комфортни условия за намиращите се в помещението хора, да се съкратят разходите за основно отопление или пълен отказ от него.

Описание и преимущества на системата:

Минимум загуба на топлина в съседните помещения.

Системата “Топъл под” използва кабелни системи за загряване, в които се използват нагревателни елементи. На първо място това се обяснява с тяхната най-ниска стойност. А полагането на загряващия кабел в циментово-пясъчната замазка осигурява необходимата твърдост и разпределяне на топлината по цялата повърхност на пода. Полагането на армирана замазка с нагревателни елементи се осъществява върху слой от полиетиленово фолио, което предотвратява протичането на циментовото мляко през стиковете на плочите на топлоизолацията и създава оптимални условия за втвърдяване на плочата.

Подобряване на вътрешния комфорт в помещението

При изпълнението на дадената система в конструкцията на помещение над студени подземни етажи даденият слой служи също и като пароизолация. Използването на слой от екструдиран пенополистирол с дебелина само от 20 мм позволява съществено да се намали загубата на топлинна енергия в нежелателни посоки за сметка на високите топлоизолацинни характеристики, което повишава до максимум ефективността на топлоизлъчващия слой (електронагреватели).
Използването на екструдиран пенополистирол при изключена нагревателна система съществено ще намали загубите на топлина, което не би било постижимо с полагането на стандартни фолирани материали в системата на топлия под.

Увеличаване на индекса на звукоизолации на пода

Конструкцията “Топъл под” с използване на екструдиран пенополистирол също така притежава прекрасни звукоизолационни свойства. Системата ПОД Термо с използване на екструдиран пенополистирол от 20 мм позволява да се намали нивото на ударния шум на 28 дБ, което отговаря на изискванията, предявявани към изолацията на подовете в жилищни сгради с най-високи категории акустичен конфорт.

Спецификация на системата:

спецификация на Топъл под

Компоненти на системата:

 1. Стоманобетонна плоча на пода
 2. Екструдиран пенополистирол
 3. Фолио полиетиленово
 4. Циментово-пясъчна замазка с нагревателни елементи
 5. Подова настилка, плочка

Технически решения:

топъл под - технически решения
Присъединяване към стена. За осигуряване на възможни температурни разширения в мястото на присъединяване с вертикална стена трябва да се оставя просвет, разстояние от 10-20 мм.

топъл под - технически решения
Комуникационен проход. За осигуряване на възможни температурни разширения в местата на присъединяване с комуникации трябва да се оставя просвет, разстояние от 10 мм.

топъл под - технически решенияРазполагане на температурните датчици. За контрол на температурата и възможност за нейното регулиране следва термодатчиците да се разполагат на вертикална стена.

Компоненти на техническите решения:

 1. Стоманобетонна плоча на пода
 2. Топлоизолационен слой, eкструдиран пенополистирол
 3. Фолио полиетиленово 150 мкм
 4. Циментово-пясъчна замазка с нагревателни елементи
 5. Подова настилка, плочка
 6. Перваз
 7. Проход на тръба
 8. Система за управление на “Топъл под”

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай