Водосточни системи Docke | MKM БГ ГРУП

Водосточни системи Docke

Немско качество по български цени
МКМ препоръчва водосточна система Docke за покриви направени от Битумни Керемиди

Водосточни (водоотвеждащи) системи Docke – пластмасови водостоци (PVC, пластмаса)

Фасадата и покрива са готови. Сега е ред на водосточната система. От правилното изчисляване и монтаж на водосточната система зависи ефективното и бързо отвеждане на валежите от покрива, защитата на стените и фундамента от прекомерно овлажняване, а следователно – намаляване на финансовите разходи за ремонт и възстановяване на повреденото имущество.

Предимства на водосточните системи Docke

Водосточни системиВ последните години строителните и частни предприемачи по целия свят започнаха да отдават предпочитания на универсални, леки, качествени и евтини водосточни системи. Това са водосточни системи направени от PVC. Освен устойчивост на климатичните условия и корозия, дълготрайност и малко тегло, те могат да се похвалят още с удобство при работа с тях. По принцип, съвременната водосточна система от PVC – това е голям и практичен конструктор за възрастни. С негова помощ може да се създаде система с най-различна конфигурация. Водосточните системи от PVC не се нуждаят от лепило и заварки, а могат да бъдат монтирани самостоятелно в продължение на няколко часа.

 

Водосточни системи LUX

отводнителни системи
Компанията Dеке Экстружн представя нова серия водосточни системи Docke LUX, предназначени за обекти с голяма площ на покрива.

 

Водосточни системи STANDARD

vodostock_standart
Водосточните системи от серията STANDARD са оптимален вариант за оборудване на повечето вили и малки търговски обекти.

Компанията Дёке Экстружн произвежда водосточни системи от PVC в Русия от 2009 година. През тези години е натрупан огромен опит в тази сфера. В завода в гр. Дмитров в Подмосковието е монтирано най – съвременно екструзивно оборудване произведено в Германия и Австрия, а инженерният център на компанията постоянно работи над подобряване конструкцията на системата, въвеждайки все нови и нови елементи.

Съвременните технологии и нестандартният подход в комбинация с най-добрите европейски суровини са позволили да се създадат уникални покривни водосточни системи, които прекрасно съчетават естествените с изкуствените фасадни материали, сигурно защитават стените и фундамента на сградата от разрушаващото действие на валежите и служат за украса на фасадата.

Защо на дома са необходими системи за водоотвеждане

Водосточни системиПравилно монтираните външни водосточни системи на покрива (покривни водосточни системи) не само ефективно отвеждат валежите от покрива, но предотвратяват разрушаването на цветните лехи и цветарници, разположени под прозорците на дома. При наличието на правилно монтирана водоотвеждаща система, вие ще се избавите от грижите по измиване на фасадата от пръските кал, а цветята и храстите ще растат при добри условия и няма да се подлагат на прекомерно наводняване.

При наличието на наземни системи за водоотвеждане, външните водосточни системи от PVC могат да бъдат свързани с тях. Ако няма такива системи дъждовната вода може да се събира в бъчви и да се използва за стопански нужди или да се отвежда в дренажни канали.

Какви са видовете водосточни системи?

Водоотвеждащите ( водосточни ) системи могат да се разделят на няколко големи групи. Това са метални и пластмасови водосточни системи, вътрешни и външни, кръгли и квадратни, промишлени и битови. Всяка от тези групи, несъмнено има своите предимства и недостатъци. Водосточните системи от PVC, обаче, превъзхождат конкуренцията по повечето параметри.

Водосточната система на покрива – от метал или пластмаса?

Водосточната система е един от най-важните елементи за всеки дом. Дълго време промишленността произвеждаше само метални водосточни системи, които се използваха и в многоетажното, и във вилното строителство. Водостоците от метал са се ценяли безусловно заради дълговечността, издръжливостт на повреди и деформации. С течение на времето, обаче, станало ясно, че водооотвеждащите системи от метал отстъпват по много параметри на пластмасовите водосточни системи ( или както още ги наричат от PVC ). Към неоспоримите предимства на водосточните системи от PVC можем да отнесем:

  • ниска цена;
  • лесен монтаж без използване на специални инструменти и лепило ;
  • eстетичен външен вид;
  • голям избор от форми и цветове;
  • безсшумна работа;
  • устойчивост на атмосферни условия и устойчивост на механични повреди;
  • не подлежи на корозия;
  • възможност за монтаж даже на малки постройки от типа на беседки и навеси.
Водостоци от PVC Медни востоци Поцинкован метал с полимерно покритие Поцинкована стомана или ламарина
Тегло Леко Тежко Средно Средно
Срок на годност 50 години 150 години 50 години 10 години
Устойчивост на цвета Устойчив на загуба на цвят Цветът се променя в процеса на експлоатация от меден до зелен Устойчив на загуба на цвят Устойчив на загуба на цвят
Монтаж При монтажа не се изискват специални познания При монтажа се изисква висока квалификация, тъй като челните съединения на елементите се изпълняват със заваряване При монтажа не се изискват специални познания При монтажа не се изискват специални познания
Ударна якост Висока ударна якост, даже при отрицателни температури Поява на вдлъбнатини Поява на вдлъбнатини Поява на вдлъбнатини
Въздействие на UV-лъчи и атмосферни влияния Не подлежи на корозия, устойчиви на атмосферни влияния, средна устойчивост на UV- лъчи Не подлежи на корозия, устойчиви на UV- лъчи и атмосферни влияния Подложени на корозия при нарушение на полимерното покритие Подлежи на корозия при нарушение на покритието
Влияние на резките промени на температурите Високият показател на линейно разширение при температурни колебания се компенсира от особеностите на конструкцията Медните водостоци имат относително малки линейни разширения при резки промени на температурата Медните водостоци имат относително малки линейни разширения при резки промени на температурата Медните водостоци имат относително малки линейни разширения при резки промени на температурата

Предимства на виниловите водосточни системи

Колорит и дълговечност

Водосточните системе Docke се произвеждат в цветове, които са подбрани в съответствие със законите на цветовата хармония и идеално се съчетават както с други материали Docke, така и с всички традиционни строителни и облицовъчни материали. Вие можете да изберете водосточна система, хармонизираща с фасадата, или да подчертаете контурите на вашия дом с контрастна водосточна система. Независимо от избора ви, вашият дом ще бъде прекрасен.

Европейско качество и гаранции

Водосточните системи Docke – това означава не само съвременно европейско оборудване, най–добрите суровини и модерни технологии. Това е съгласуваност на всички производствени елементи и отговорност на всеки сътрудник. Многостепенната система за контрол на качеството позволява Docke да предоставя писмена гаранция на своята продукция за срок от 25 години.

Достъпност

Независимо от това, че водосточната система Docke е разработена в Германия и се произвежда от европейски материали, производството е базирано в Русия. Като резултат – предлагаме най-добрите цени на нашите клиенти при съхраняване на на най-високо качество!

Универсалност

Използвайте водосточните системи Docke навсякъде: за къщата, за стопанските постройки, беседките и павилионите. Доверете се на Docke за отвеждането на валежите от покрива на магазина или кафенето Ви. Ако вие сте собственик на обект с голяма водосъбирателна площ – използайте серията от водостоци Docke LUX, която се отличава не само с голяма пропускателна способност, но и ще подчертае статуса и достойнството на вашата постройка. Разкошните форми, съвършенството на конструкцията и отличната съчетаемост със серията Docke Standart предлагат удобство и универсалност за тези, които изискват повече!

Признание

Съвременно оборудване, модерни технологии, най-добри суровини и багрила. Именно на тези компоненти и на нашата любов към клиентите се дължи нашият успех. А многочислените руски и междунродни награди на ТМ Docke са само потвърждение на верния път по който вървим.

Лесен монтаж

Лесният монтаж на водосточната система е едно от основните й преимущества. В Docke тази простота е доведена до съвършенство. Премислена конструкция, ясни и достъпни инструкции, обикновени инструменти. Никога досега монтажът на водосточната система не е бил така лесен. Ако проектът на вашия дом не предвижда голямо количество водосточни тръби, обърнете внимание на серията Docke LUX, която ви предлага по – малко тръби при съхраняване на ефективността.

Видео инструкция за монтаж на водосточни системи Docke

Монтажът на водосточната система не представлява трудност за хора с елементарен опит в ремонта и строителството. Няма да ви бъдат необходими лепило и заварки. За да бъде работата Ви още по–лесна и приятна, преди да започнете гледайте видеоинструкцията за монтаж на водосточната система.

Video:

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай