Фундамент Термо | MKM БГ ГРУП

Фундамент Термо

Система за изолация на фундамент на сграда с използваеми помещения или технически етаж.

фундамент термо

 1. Земна основа
 2. Земна основа обратен насип
 3. Екструдиран пенополистирол
 4. Хидроизолация, 2 слоя
 5. Стена на фундамента
 6. PVC водоспираща лента
 7. Преходен борд (перваз)
 8. Слой чакъл
 9. Бетонна подготовка
 10. Битумен праймер
 11. Мастик прилепващ

Област на използване:

priloz_termoСистемата Термо се използва за защита на подземни съоръжения с използваеми или жилищни помещения в пясъчни земни слоеве, с ниско ниво на подпочвени води ( под нивото на фундаментната плоча ), при дълбочина на замръзване на земния пласт до нивото на фундаментната плоча. Допълнително може да се направи хоризонтална топлоизолация под интериорната настилка от пенополистиролни плочи.

Описание и преимущества на системата:

Сигурност при използване при ниско ниво на подпочвените води

За хидроизолационна мембрана препоръчваме използването на рулонните битумно-полимерни запояеми материали, положени в два слоя, които се запояват върху предварително подготвената, обработена с праймер основа. Запояването на материала се осъществява с припокриване на съседните слоеве, което позволява допълнително да се изолират припокриванията на долния слой и по такъв начин да се увеличи сигурността на системата. Двупластовата система на хидроизолация се използва и в хоризонталната част на фундамента. При необходимост да се направи газоизолация на фундамента на сградата от радон, следва в качеството на втори слой да се използва битумно – полимерен материал. Преди полагането на хидроизолационния слой повърхността да се грундира с битумен праймер.

Създаване на оптимални температурни условия и влажност на въздуха в полуподземния етаж

Върху хидроизолационната мембрана със залепване ( прилепващ мастик или крепежен елемент) поставят плочи от екструдиран пенополистирол, използването на който позволява да се защити конструкциятя на фундамента от замръзване, създавайки потакъв начин оптимални температурни условия и необходимата влажност на въздуха в използваното помещение, а така също осигуряване на допълнителна защита на хидроизолационния слой от механични повреди и други негативни фактори.

Ефективна топлоизолация на използваемия етаж

Използването на водоспиращи и набъбващи ленти, за допълнителна херметизация на технологичните и деформационни фуги, е необходимост в дадената система.

Спецификация на система за фундамент Термо:

спецификация на термо фундамент

 1. Земна основа обратен насип
 2. Екструдиран пенополистирол
 3. Хидроизолация, 2 слоя
 4. Битумна подготовка, битумен праймер
 5. Конструкция на фундамента

Технически решения:

tr1_fundament_termoПреход от вертикална към хоризонтална повърхност. В местата на присъединяване на повърхностите, за осигуряване на херметичността на съединителната фуга, следва да се поставят PVC водоспиращи ленти, а така също допълнителен слой хидроизолация. За защита на хидроизолацията се използва екструдиран пенополистирол.

tr2_fundament_termoКомуникационни проходи. Комуникационните проходи в дадения случай, предвидени в етапа на проектиране.

3tr3_fundament_termoДеформационна фуга. За да се осигури херметичност на деформационната фуга , трябва да се използват централно разположени PVC водоспиращи ленти. А така също следва да се изпълни подсилване на хидроизолационния слой.

tr4_fundament_termoЦокъл. Хидроизолационният слой в цокълната част трябва да се изпълнява на 300–500 мм над нивото на земята. За защита на хидроизолацията се полага екструдиран пенополистирол.

Компоненти на техническите решения:

 1. Земна основа
 2. Пясък
 3. Битумен проймер
 4. Хидроизолация, 2 слоя
 5. Преходен борд (перваз)
 6. Стоманобетонна конструкция на фундамента
 7. Чакъл
 8. PVC водоспираща лента
 9. Подсилващ хидроизолационен слой
 10. Метална тръба
 11. Конструкция на интериорната настилка
 12. Херметик
 13. Земна основа обратен насип
 14. Екструдиран пенополистирол
 15. Мастик залепващ
 16. Крепежни елементи

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай