Покривна система Универсал | MKM БГ ГРУП

Покривна система Универсал

Покривна система неизползваем плосък покрив на бетонна основа с многокомпонентна замазка и наклонообразуващ слой от екструдиран пенополистирол.
Клас на конструктивна пожарна опасност К0 (45), гранична огнеустойчивост RE 90.

плосък покрив универсал

 1. Техноэласт ЭКП
 2. Унифлекс ВЕНТ ЭПВ
 3. Битумен праймер
 4. Суха замазка от АЦЛ – 2 листа
 5. Наклонообразуващ слой от клиновидни плочи ХРS
 6. Екструдиран пенополистирол
 7. Пароизолация
 8. Стоманобетонна основа

Област на използване на покривна система Универсал:

покривна система универсалПокривната система Универсал ефективно се използва при монаж на покриви по всяко време на годината на обекти с промишлено, гражданско, жилищно и обществено предназначение с носещи конструкции от стоманобетон.

Описание и преимущества на покривна система Универсал:

Особеност на настоящата система е комплексът от материали, монтажът на които е възможен даже при температура -10 °С, а така също при неизбежното попадане на неголямо количество сняг в многослойното покривно покритие.

Възможност за монтаж при ниски температури

За направата на пароизолацията в настоящата система се препоръчва използването на Бикроеласт ТПП, който се отличава с еластичност достатъчна за работа при ниски температури.

За направата на наклонообразуващ слой ( в това число в уламите ) се използват клиновидни плочи от ексрудиран пенополистирол, спобен да облекчи теглото на покривната конструкция, да икономиса време при полагането на цялата система, а така също да създаде наклон на покрива от 1,7%, 3,4% и 8,3% без използването на „мокри“ процеси, което е много важно в условията на ниски температури.

Отсъствие на „мокри” процеси

Като топлоизолационен слой в покривната система Универсал се използва екструдиран пенополистирол, който не губи своите свойства при овлажняване. Използването в системата на суха замазка от два листа АЦЛ, ЦСП или СМЛ с обща дебелина не по-малка от 18 мм позволява да се избегнат „мокрите“ процеси при направата на традиционната замазка. За да не се допусне изкривяване, листовете на сухата замазка задължително се грундират от всички страни с битумен праймер.

Предотвратяване образуването на неравности на повърхността на покривния килим

В настоящата конструкция се използва двуслоен „дишащ” покривен килим. Използването на материала Унифлекс ВЕНТ ЭПВ е обосновано с това, че при неговото полагане се образуват канали отвеждащи парата от конструкцията през присъединяванията или през покривните аератори, което обуславя отсъствието на неравности на повърхността на покривния килим.
Като горен топлоизолационен слой се използва Техноэласт ЭКП с едрозърнеста посипка. В този случай като краен резултат ще се получи надеждно покривно покритие, на което не влияят нито валежите от дъжд и сняг, нито излишната влага, съдържаща се под покривния килим.

Спецификация на покривна система Универсал:

покривна система Универсал

Компоненти на системата:

 1. Техноэласт ЭКП
 2. Унифлекс ВЕНТ ЭПВ
 3. Битумен праймер
 4. Суха замазка от АЦЛ – 2 листа
 5. Наклонообразуващ слой от клиновидни плочи ХРS
 6. Екструдиран пенополистирол
 7. Пароизолация
 8. Стоманобетонна основа

Технически решения:

покривна система УниверсалВ местата на присъединяване към парапета е необходимо да се предвиди поставянето на первази от топлоизолационен слой менирална вата. Пароизолацията се установява по – високо от нивото на топлоизолационния слой.

покривна система УниверсалПри изграждането на деформационната фуга е необходимо да се предвиди направата на компенсатор от изолазолационния материал, за да се избегне разкъсването на хидроизолацията по време на деформационните слягания на сградата.

покривна система УниверсалВ местата на присъединяване към издадените конструкции е необходимо да се поставят подсилени хидроизолационни слоеве.

покривна система УниверсалЗа създаване на надеждна пароизолация в областите на присъединяване към водосборните воронки е необходимо пароизолационния материал да се закрепи към фланците на водоприемната част на воронката.

Компоненти на техническите решения:

 1. Техноэласт ЭКП
 2. Унифлекс ВЕНТ ЭПВ
 3. Битумен праймер
 4. Суха замазка от АЦЛ – 2 листа
 5. Наклонообразуващ слой от клиновидни плочи ХРS
 6. Екструдиран пенополистирол
 7. Пароизолация
 8. Стоманобетонна основа
 9. Топлоизолационен слой от минерална вата
 10. Монтажна пяна

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай