Покривна система Соло | MKM БГ ГРУП

Покривна система Соло

Система на неизползваем покрив на основа от профилирана ламарина с покритие от битумно-полимерни материали.
Клас на конструктивна пожарна опасност К0 ( 45 )

Покривна система Соло

 1. Техноэласт СОЛО РП1
 2. Топлоизолация с каменна вата
 3. Топлоизолация с каменна вата
 4. Топлоизолация с каменна вата
 5. Пароизолационна мембрана
 6. Телескопични крепежни елементи
 7. Скоч двустранен за пароизолация
 8. Профилирана ламарина

Област на използване на покривна система Соло:

Покривната система намира широко приложение при строителството на бързо изграждащи се сгради и съоръжения. Използваният в системата битумно-полимерен материал се отличава с широка цветова гама, притежава подобрени характеристики по СНИП 21.01 (Строителните норми и правила на Руската федерация СНИП): клас на разпространение на пламък РП1 (не разпространява пламък); клас на възпламеняемост В2 (умерено възпламеняем).
Ploski_pokrivi-14

Описание и преимущества на системата:

 • В настоящата система върху носеща основа от профилирана ламарина полагат пароизолация, която защитава топлоизолационния слой от овлажняване, предизвикано от проникващите от помещението водни пари.
 • За топлоизолация се използват топлоизолационни слоеве на базата на базалтови влакна, които са негорими материали.
 • Хидроизолационното покритие се състои битумно-полимерен материал. В местата на застъпване рулонът се закрепя към основата с механични телескопични крепежни елементи. Шевът се запоява към съседното платно с газова горелка или пистолет за горещ въздух.
 • Двойна сигурност на хидроизолацията – Използването на механичен крепеж позволява да се увеличи скоростта на монтажа за сметка на това, че не се изисква направата на стягаща замазка, която изисква съхнене и натоварва допълнително конструкцията на зданието. Благодарение на използването на висококачествена еднослойна битумно-полимерна хидроизолация, системата има хидроизолация с висока надежност.

Спецификация на покривна система Соло:

Ploski_pokrivi-solo

Компоненти на системата:

 1. Техноэласт СОЛО РП1
 2. Топлоизолация с каменна вата
 3. Топлоизолация с каменна вата
 4. Пароизолационна мембрана
 5. Телескопични крепежни елементи
 6. Профилирана ламарина

Топлоизолация с клиновиден профил условно не е показана

Технически решения:

технически решения покрив солоВ местата на съединяване с парапета е необходимо да се предвиди поставянето на перваз от топлоизолационна минерална вата.

технически решения покрив солоПри изграждането на деформационната фуга е необходимо да се предвиди направата на компенсатор от хидроизолационния материал, за да се избегне разкъсването на хидроизолацията по време на деформационните слягания на сградата.

технически решения покрив солоПри монтажа на аератора е необходимо по очертанията му да се направи допълнителна хизроизолация с битумно–полимерен мастик.

технически решения покрив солоСнижаването на покрива в местата на поставяне на воронките на вътрешното водоотвеждане трябва да бъде 20-30 мм в радиус от 500 мм. За да се осигури здравината и надежността на конструкцията в местата на понижение на покрива следва да се предвиди полагането на циментово-пясъчна замазка от 8 мм в два слоя.

Компоненти на техническите решения:

 1. Техноэласт СОЛО РП1
 2. Топлоизолация с каменна вата
 3. Топлоизолация с каменна вата
 4. Пароизолационна мембрана
 5. Телескопични крепежни елементи
 6. Профилирана ламарина
 7. Перваз покривен

Сподели:

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай