ДЪРВЕНИТЕ ВРАТИ – НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОР | MKM БГ ГРУП

ДЪРВЕНИТЕ ВРАТИ – НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОР

25 ноември, 2019 | Сподели: |

Интериорните врати са пряко свързани със здравословна и хармонична атмосфера в къщата. Ето защо е много важно да знаете не само параметрите, но и какъв материал е бил приложен към дизайна на вашата врата. Всеки човек, избирайки интериорна врата, на първо място не гледа на състава, а външния вид и цената. И това не е правилно, тъй като съставът на продукта може да каже много за качеството на този продукт. Дървесината се счита за естествен материал и се използва за производството на МДФ и шперплат. По принцип дървото се счита за един от най-скъпите материали, използвани при производството на мебели. И, разбира се, вратите, изработени от такъв материал, също се различават по цена от PVC конструкциите. И ако вярвате на историята, вратите, изработени от естествено дърво, не само изпълняват функцията на защита, но и допринасят за поглъщането на шума и изолацията от студа. А използването на различни видове дървесина подобрява не само външния вид на продукта, но и устойчивостта на външни фактори.

КАК Е РЕШЕН ПРОБЛЕМА С ВЛАЖНОСТТА ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВРАТИ

Дълго време експертите стигат до извода, че влагата е много важен аспект и влияе върху качеството на продуктите. От незапомнени времена професионалните дърводелци, които се занимават с производството на врати, успяват да се справят с промяната в размера на вратата под влияние на влажността. Има няколко начина да предпазите вратите от колебания в температурата и влажността.
Един от начините е осъществяването на така наречената химическа стабилизация, която включва импрегнирането на дървесина с определени вещества.
Друг начин, който споделят професионалистите е, че за да се поддържа вратата в строга правоъгълна форма, е необходимо да се рамкира с надлъжни елементи.

Заслужава да се помни, че за добрата функционалност на дървото елементът на човешкото участие е много важен. Всъщност използването на дървесината като материал придоби разпространение не просто така, а защото дървесината се оказа най-подходящият, достъпен елемент за човешка употреба. С помощта на дърво бяха задоволени не само функционалните нужди, но и творческите способности и основите на естетическото възприятие. Не е изненадващо, че наскоро ръчно изработените дървени изделия възвръщат своята стойност и актуалност.

Източник www.dver-k.ruОбади се и поръчай