ИЗКУСТВЕНО ЕЗЕРО: КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ И КАК ДА ГО ПОДДЪРЖАТЕ? | MKM БГ ГРУП

ИЗКУСТВЕНО ЕЗЕРО: КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ И КАК ДА ГО ПОДДЪРЖАТЕ?

16 декември, 2019 | Сподели: |

Декоративните езера, освен че са красиви, са и релаксиращи, вдъхновяващи и лесни за инсталиране. Ако имате достатъчно място и искате да го превърнете в кът за почивка и релакс, ето основните стъпки, които ще ви помогнат за направата на изкуствено езеро.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ИЗКУСТВЕНО ЕЗЕРО?

Първо, изберете зона и се уверете, че има близки изводи за използване на помпите. Започнете да копаете мястото и не забравяйте, че всичко трябва да бъде премахнато, от скали и корени, до малки растения. Колкото по-чиста е зоната, толкова по-добре. Вътрешните стени на изкуственото езеро е добре да са с наклон около 45 градуса спрямо земята. Направете дълбочината на изкуственото езеро между 20 и 40 cм. След изкопаването на мястото, нанесете избрания материал за хидроизолацията на езерото. Хидроизолационната мембрана е лесен за инсталация и е много издръжлив материал. Използвайте камъни, за да прикрепите мембраната по дъното и стените на езерото. За предпочитане са заоблените камъни, за да избегнете дупки и разкъсвания на мембраната. Изберете местоположението на помпите и филтрите. Както в аквариум, те са повече от необходими за опазването на вашето изкуствено езеро. Нанесете едър пясък или чакъл на дъното на езерото. След това поставете растенията, с които сте решили да декорирате езерцето . След като поставите всички елементи за декорация, започнете да пълните езерцето с вода с помощта на маркуч. Едва след като напълните езерото, можете да включите помпата.

НЕОБХОДИМИ ГРИЖИ ЗА ИЗКУСТВЕНОТО ЕЗЕРО

Избягвайте изграждането на изкуственото езеро в близост до дървета. Освен замърсяване от паднали листа или дребните плодове, може да се повредят и корените на дърветата. Ако вашата идея е да поставите риба в езерото, то трябва да има дълбочина най-малко един метър. В този случай също е необходимо изкуственото езеро да е голямо средно 10 квадратни метра. Поддръжката на изкуствените езера трябва да се извършва поне веднъж месечно и не отнема много време. Трябва да проверите работата на помпите и да измерите pH на водата.







Обади се и поръчай