ЗАЩО ДА ИНСТАЛИРАМ КУХНЕНСКИ ГРЪБ?

23 октомври, 2019 | Сподели: |

Избрали сте нова печка, красиви шкафове и плотове, които просто чакат да бъдат използвани. Избрали сте подови настилки и бои. Новият дизайн на кухнята е готов, но имате колебания за вашият кухненски гръб! Често пренебрегван по време на първоначалния процес на проектиране, красивия гръб за кухня вече не е там само, за да защитите стените от мазни петна. Този практичен кухненски аксесоар се превърна в шанс на собственика на дома да добави цвят и креативност към кулинарното си убежище. Хубавото при избора на красив гръб е, че не е нужно да сте дизайнер, за да изберете такъв, който добавя стил и усет към вашето пространство. Всичко, от което се нуждаете е основно разбиране на материалите и опциите, за да направите информиран избор, на който да се радвате за години напред.

ЗАЩО ДА ИНСТАЛИРАТЕ КУХНЕНСКИ ГРЪБ?

Кухненският гръб е първоначално проектиран така, че да предпазва вертикалните повърхности на кухнята от вода или мазнини. В по-последните години обаче гръбната повърхност се трансформира от чисто функционален елемент в дизайнерски елемент на добре проектираната кухня. Независимо дали става дума за функция или усет, има няколко причини, поради които всяка кухня трябва да включва гръб в своя дизайн:

1. ЗАЩИТА НА СТЕНИТЕ

От практическа гледна точка, гърбовете за кухня са проектирани да предпазват стените от разливи и пръски, които в противен случай биха могли да ги повредят. Те също така предотвратяват натрупването на мухъл и плесен.

2. ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПЕТНА

Храната и водата също могат да замърсят стените ви. С течение на времето малките пръски могат да се натрупат до големи петна и в крайна сметка стените ще изглеждат мръсни.

3. ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

Правилната повърхност предотвратява появата на петна и улеснява почистването. Днешните материали за гръб се почистват лесно, което означава, че няма да прекарвате часове в търкане и почистване, за да изглеждат страхотно. Можете да почиствате повечето материали само със забърсване с влажна кърпа или гъба.

4. ПЕРСОНАЛИЗИРАЙТЕ СВОЕТО ПРОСТРАНСТВО

Кухнята е мястото, в което прекарваме повечето време когато сме у дома. Това е помещението, в което се събираме със семейството и посрещаме своите гости. Като прекарваме толкова време в кухнята искаме и тя да е красива. С ярък и цветен гръб ще постигнем страхотен акцент в кухнята.Обади се и поръчай