Как да изработя сам поставки за чаши от дърво?

22 февруари, 2017 | Сподели: |

Поставките за чаши от дърво, които сте изработили сами са не само красиво, практично допълнение за всеки дом, но и страхотен подарък. Можете да ги бележите с примерно, някакъв монограм, което ги превръща в дар, достоен дори а сватба.

Как да си ги направите сами? Въоръжете се с желание и търпение. всичко е възможно и не толкова сложно, колкото ви се струва. Първо, както винаги в подобни проекти, е дървото. Трябва ви сух клон или дървесен ствол, с подходяща дебелина. После – въоръжени с подходяща предпазна екипировка – очила, ръкавици, маска – нарежете го на филийки с подходяща дебелина. Ако ви се струва трудно, можете да си поръчате готови дървени кръгове – продават ги дори в ибей и амазон.

За проекта ви трябват:

  1. Подходящ сух клон или ствол
  2. Защитни средства за рязането на дървото – очила, маска, ръкавици и подходящ уред – електрически трион или подобен
  3. Шкурка
  4. Восъчна хартия
  5. Принтер
  6. Перманентен черен тънкописец
  7. Коркова или гумена лепяща подложка
  8. Прозрачен лак за дърво
  9. Лак за запечатване Mod Podge (има го и у нас в онлайн магазините) или подобно

След като вече имате готовите филийки дърво, ви трябва шкурка. Внимателно обработете и двете страни на подложките за чаши, докато станат равни и гладки.

Ред е на восъчната хартия. Отпечатайте на нея монограмите, които искате да пренесете на подложките. Не се притеснявайте, принтерът няма да ви се разсърди. Само залепете восъчната хартия върху обикновен лист за принтер и номерът ще се получи. Опцията, която трябва да дадете за отпечатване на принтера е „mirror image“ – или огледално изображение. Така, ще можете да нанесете отпечатъка с омастилената страна надолу върху дървото. След като го направите, минете с предмет с твърд равен край – примерно някаква пластмасова карта или линия – върху хартията, за да се отпечата мастилото върху дървото.Направи си сам поставка за чаша

В употреба влиза черният перманентен тънкописец. Внимателно повторете с него отпечатъка.

Изрисувайте очертанията на поставката на лепящата коркова или гумена подложка, изрежете, залепете от долния край на дървените кръгове.

Нанесете прозрачния лак за дърво върху лицевата страна на подложките от дърво, за да ги запечатате. Оставете да изсъхнат половин час. Нанесете няколко ръце Mod Podge или друг завършващ лак, включително от външната страна (кората) на подложките.DIy monogram wood log branch slice coaster collage 2

Поздравления! Вече имате водоустойчиви, здрави, красиви дървени подложки за чаши, с отпечатък по ваш вкус.DIY monogram wood log branch slice coaster (18)

 

Източник и снимки: http://doleenoted.blogspot.bg/2015/10/diy-tutorial-wood-branch-slice.htmlОбади се и поръчай