КАК ДА УДЪЛЖИТЕ ЖИВОТА НА PVC НАСТИЛКИТЕ RUVITEX 3D DÉCOR

14 октомври, 2019 | Сподели: |

Няма съмнение, че виниловите повърхности са на дневен ред и се очератава да изместят другите видове настилки. Те се налагат като достойна алтернатива на плочки, ламинат и други видове настилки. Виниловите подове на Ruvitex 3D Décor са устойчиви на износване, не изискват специални грижи независимо от натоварването и дали са в жилищни или търговски обекти. Въпреки това, при правилна работа и редица прости правила, PVC настилките ще запазят първоначалния си блясък за много по-дълго.

3 ПРАВИЛА ЗА ГРИЖА ЗА ВИНИЛОВИ ПОДОВЕ И ОБЛИЦОВКИ RUVITEX 3D DÉCOR

Почистване на винилови подове след ремонт

При сглобяването на мебели върху виниловия под е необходимо да се покрие с гофриран картон, за да се избегне нараняване на повърхността. При точкови товари мебелите се препоръчват да се преместват, а не да се влачат по пода. Дори ако се появят драскотини на повърхността на виниловата настилка, дефектите не разрушават структурата на подовата настилка, те остават само външен недостатък, което не се отразява на характеристиките и не пречи на употребата на продукта.

Редовно почистване на 3D настилките на Ruvitex 3D Décor

Професионален продукт за грижа за винилови или каменно-полимерни плочки, плюс висококачествен моп е всичко, което е необходимо за поддържане на ежедневната чистота на пода. Честотата на почистване зависи от натовареността – от 1 път на ден до 1 път седмично. Може да се използва всеки един продукт за под, единственото условие е да не е абразивен.

Сезонно почистване на PVC настилките

Сезонната грижа зависи от интензитета на използване на помещението и включва не само почистване, но и ремонт на винилови подове. Ако се налага подмяна на повредени фрагменти, то това е напълно възможно. След подмяна на повредени фрагменти и напълно изсъхване на лепилото (48 часа), PVC настилката трябва да бъде старателно измита, премахвайки замърсяванията и остатъците от старото защитно покритие. Реставрацията не е предпоставка за експлоатацията на винилови покрития! Процедурата е приложима само ако има видими дефект.Обади се и поръчай