КЕРАМЗИТ (ЕКСПАНДИРАНА ГЛИНА). ВСЕ ПО-ПРЕДПОЧИТАНИЯ МАТЕРИАЛ.

7 ноември, 2019 | Сподели: |

Керамзит е сурова глина, която се пречиства и изпича на много висока температура. Образува се керамзитно топче с пореста текстура тип пчелна пита. Подобрената употреба на керамзит (експандирана глина) ще бъде бъдещето на строителната индустрия. Очаква се използването на експандирана глина да доведе до революция в строителната индустрия. Това може да бъде добавено и като инициатива за ограничаване на въздействието на глобалното затопляне. Тази иновативна концепция трябва да бъде направена за повишаване на осведомеността сред хората по отношение на ползите от използването на керамзит.

ПРЕДИМСТВА НА ТОПКИ ОТ ЕКСПАНДИРАНА ГЛИНА

Топките от керамзит са направени от глина, нагрята при една специфична висока температура във въртяща се пещ. Причината за този процес е да се направи издръжлив за използването му в строителството, както и в няколко други области. По време на направата му се образува структура на пчелна пита, която позволява задържане на вода в камъчетата, което я прави по-здрава да издържа на налягането.

ИМА НЯКОЛКО ПРЕДИМСТВА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КЕРАМЗИТ

1. Многократна употреба
Разширените глинени топчета могат да бъдат използвани повторно много пъти, което може да доведе до намалени разходи.

2. Леко тегло
Свойствата му го правят лек, което от своя страна, улеснява пренасянето в по-големи количества.

3. Висока якост
Структурата на керамзита помага да се работи като един от най-здравите материали в строителната индустрия днес.

4. Структура с пчелна пита на взаимосвързващи се празнини
Структурата му прави този материал един от най-устойчивите на налягане, пожароустойчиви и с изключителни топло- и звукоизолационни свойства.

5. Нетоксичен и екологичен
Производството на керамзит не води до отделянето на вредни газове като въглероден диоксид, метан, пропан и др., което води до замърсяване на атмосферата. Той е натурален продукт и негорим по природа.

6. Добро поглъщане на вода
Качеството на водопоглъщане прави конструкцията по-здрава. Гъвкавостта на конструкцията го прави устойчив на земетресение.

УПОТРЕБА НА КЕРАМЗИТ

Използването на керамзит придоби популярност в световен мащаб. Използването на топки от експандирана глина за споменатите по-долу проекти е по-рентабилно от използването на други агрегати:

  • Звукоизолация на стени
  • Укрепване
  • Градинарство
  • Подови и покривни панели
  • Създаване на олекотени насипи и др.
  • Дренаж
  • Топлоизолация

Източник theconstructor.orgОбади се и поръчай