ДОБЪР МАТЕРИАЛ ЗА МЕБЕЛИ ЛИ Е ПДЧ?

3 декември, 2019 | Сподели: |

Плочите от дървесни частици са известни също като ПДЧ. Обикновено това е най-малко скъпият материал, който може да се използва за производство на мебели. Той има по-ниска цена от другите видове материали. Ниската цена на плочите от дървесни частици се постига чрез използване на дървени стърготини, стружки, дървени стърготини и други остатъчни продукти. Те са залепени заедно и здраво се притискат в дъски или листове. Основното предимство на плочите от дървесни частици е, че е рентабилен вариант в сравнение с шперплат или плоскости със средна плътност. Поради лекото си тегло, плочите от ПДЧ лесно се транспортират и обработват.
Плочите от дървесни частици са по-евтини от MDF (влакна от средна плътност). Това го прави превъзходен вариант за сглобяване на мебели с помощта на винтове. ПДЧ също имат термо-акустични изолационни свойства. Това не е особено важно за мебелите, но е много полезно за високоговорители и за таван на аудитории, театри и др. Плочите от ламинирани дървени частици са по-здрави, гладки и изглеждат по-добре от обикновените незавършени дъски. Те също изискват минимална поддръжка и се почистват лесно. В резултат на това ламинираните и фурнировани плочи често се предпочитат при производството на мебели.
Основното предимство на плочите от дървени частици пред масивна дървесина или шперплат е, че цената му е по – ниска. Плочите от ПДЧ са машинно произведени до желаните размери. Стандартните размери мебели могат да се произвеждат масово с помощта на тези плочи. Това допълнително намалява разходите, тъй като не е ангажирана дърводелска работа. Тънък слой пластмасов или дървен фурнир обикновено се залепва върху повърхността на плочите от ПДЧ, използвани за мебели. Те са известни като предварително ламинирани дъски. Ламинирането увеличава красотата, както и леко увеличава здравината на дъската. Плочите от ПДЧ са с много леко тегло. Мебелите, направени от тези дъски, са сравнително лесни за транспортиране и придвижване.Обади се и поръчай