МЕТАЛНИ КЕРЕМИДИ

15 октомври, 2019 | Сподели: |

Един от най-популярните покривни материали е метал. Металната керемида има най-различни цветови опции, което е нейното неоспоримо предимство пред останалите видове покриви. В допълнение, цветовете имат достатъчна устойчивост. Мненията за металните керемиди са положителни и включват достъпна цена, екологичност и лекота на монтаж. Малката тежест на листовете също е важна. Средно теглото на квадратен метър метал варира от 3 до 6 килограма. Особено внимание трябва да се обърне на полимерното покритие. Изборът на полимер, от който директно зависят експлоатационните свойства на покрива е важен и мненията тук на повечето хора е да не се спестява от него. Често липсата на метални покриви се счита за ниска топлоизолация. За гарантирано високи нива на топлоизолация и хидроизолация на покрива е препоръчително да се доверите на специалисти. Освен това, правилно подбраната дебелина на топлоизолационния слой може значително да подобри шумоизолационните качества, които също често предизвикват много въпроси. Срокът на експлоатация на покрив, изработен от метал е около 30 години.

ПРЕДИМСТВА НА МЕТАЛНИТЕ КЕРЕМИДИ:

  • Металната плочка има ниско тегло и не създава сериозен натиск върху основата, стените и подовете на сградите. Това е идеалното решение за летни работилници, гаражи и закрити паркинги.
  • Стоманените слоеве понасят тежки промени в дневните и сезонните температури и могат да бъдат монтирани на покрива по всяко време на годината. Свойствата на стоманения лист правят възможен ремонта на покрива по всяко време, като лесно се заменят повредените керемиди с нови.
  • Този покрив се предлага в различни цветове, създавайки огромен избор за дизайнерски решения.
  • Металните керемиди са евтин материал, който не отстъпва на керамичните керемиди по сила. Освен това по външен вид може почти перфектно да копира керамичното покритие.

Винаги намирайте време да изберете правилния материал за Вашия покрив. Трябва да подходите с този въпрос с голямо внимание, защото вие и цялото ви семейство ще живеете в тази къща. Това е продуктът, който се избира не за година, а за цели поколения. Никога няма да сбъркате, ако се доверите на търговски марки, които съществуват на пазара повече от една година и в същото време спокойно издържат на конкуренцията.Обади се и поръчай