МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ В КУХНЯТА ЗА 2019 ГОДИНА

25 октомври, 2019 | Сподели: |

Всяка година собствениците на жилища се съсредоточават върху начините за освежаване на пространствата си, а кухнята вероятно е част от плана. Независимо дали искате просто да освежите или изцяло да подмените своята кухня, новите модни тенденции в дизайна на кухня ще са ви полезни.

ОТВОРЕНИ ПРОСТРАНСТВА

Тенденция, която се наблюдава е да заменим горните кухненски шкафове с метални, дървени или стъклени стелажи. Вдъхновение от хотелските и търговски площи, отворените стелажи са смела и модерна тенденция.

ЦВЕТНИ ДЕТАЙЛИ

През 2019 г. официално затваряме вратата на чисто бели кухни. Дори и да е само един елемент с акцент – сини плотове, шарени римски нюанси или кухненски гръб с флорални мотиви, това ще придаде блясък на белите шкафове.

УПОТРЕБА НА ДЪРВО

Хората все повече търсят връзка с природата. Дървото създава гостоприемна и успокояваща среда. То е универсален и вечен материал. Виждаме нарастващо желание за по-светли пространства, а дървесината е прекрасен материал. Не е натрапчив, а в същото време е винаги актуален.

ЦВЕТНИ ШКАФОВЕ

Много хора започват да включват цветни шкафове в кухните. Създайте настроение с шкафове, като например използвате тъмно сиви или сини нюанси. Те са основната тенденция в цветовете тази година. Те се съчетават с обков в месинг и други контрастни метали.

КОМБИНАЦИЯ НА ТЕКСТУРИ

През 2019 г. комбинация от контрастни текстури и елегантни облицовки ще бъде най-интересна. Помислете за огледални тапицерии, бронзови инкрустации и матови шкафове с пясъчен дървен материал за постигане на градски блясък.

СУРОВИ МАТЕРИАЛИ

През 2019 г. модерният дизайн на кухнята ще се върне към основите. Заложете на камък или дърво. Акцент върху имитиращ кухненски гръб или плот от камък ще придаде завършен вид на кухнята.

ИНТЕГРИРАНИ УСТРОЙСТВА

Ще продължим да виждаме интегрирани уреди. Индукционните готварски плотове продължават да стават все по-популярни. Тенденцията е към изчистен вид, готварските уреди да са елегантно скрити.

ВИСЯЩИ СВЕТЛИНИ

Пенделите са важни при обозначаването на различни зони в рамките на отворено пространство. Висящия над зоната за хранене пендел ще придаде завършеност и лукс в стаята.

Източник: www.elledecor.comОбади се и поръчай