Направи си сам красива дървена масичка: Част 2

4 май, 2017 | Сподели: |

Имате време, ентусиазъм и желание да разкрасите дома си? След „Направи си сам красива дървена масичка: Част 1“, продължаваме с указанията:

Принтирайте следните елементи:
За маса с височина 58,42 см:
1. Крак – част 1
2. Крак – част 2
3. Крак – част 3
За маса с височина 68,58 см:
1.  Крак – Част 1
2. Крак – Част 2
3. Крак – Част 3
4. Крак – Част 4

Уверете се, че принтерът е настроен на 100% печат, а не оразмеряване спрямо страницата.

Съединете частите, залепете една за друга, изрежете, очертайте на дървото, по два крака на дъска. Два от краката трябва да са без 1,9 см тук:

Изрежете с прободен трион, като подхождате на секции.

Когато изрежете краката и плота на масичката, изгладете ги с шкурка. Съединете заедно двата крака, които са с 1,9 см в повече в основата

Отново залепете и закрепете под ъгъл с два болта. По същия начин закрепете и останалите два крака, като внимавате посоката и разположението на всеки следващ болт да са такива, че да не пречат на останалите.

Закрепете краката за плота на масата, ето така:

Ако масата ви е леко крива, можете да я регулирате, като забиете болтове в крачетата и, които да оберат луфта.

Запълнете дупките над винтовете за дърво с кит, паста за дърво или стърготини и смола.

Изшкурете с по-фина шкурка до пълна гладкост дървената маса. Оттук нататък, финалните щрихи зависят от вас. Можете да придадете и състарен вид, с нанасяне на тъмно и после светло покритие и леко отнемане на ръбовете от светлото. Покрийте със защитен лак. Тонирането можете да направите и с масло на дърво и отново да постигнете отсенки с внимателно отнемане на цвета на места.


Ако указанията ви се струват трудни или пък не разполагате с трион, времето и желанието за изработка на собствена масичка, то можете да си я купите на отлична цена.Обади се и поръчай