Особености на битумните керемиди: Част 1

23 август, 2017 | Сподели: |

Битумните керемиди са отличен продукт, за покритие на покрив. Поради фактът, че те представляват лентов материал, притежаващ висока гъвкавост, те са подходящи за покритие на всякакви покриви – скатни, нестандартни, с голям наклон и т.н.

Те освен гъвкав и здрав, са и лек материал. Това им качество означава, че не натоварват допълнително покривната конструкция.

Както подсказва името им, основният материал за направата им, е именно битумът:
Състоят се от:
1. Долен пласт от слой кварцов пясък
2. Модифициран с APP или SBS битум
3. Армираща основа от стъклен воал
4. Нов слой битум
5. Защитна минерална посипка, която може да бъде оцветена в различни цветове

Минералната посипка, с която са покрити, допринася не само за тяхната естетика. Тя ги защитава от стареене, напукване и UV лъчите, което пък означава дълъг живот на продукта.

Той зависи и от съединенията, с които е модифициран битумът, от който са изпълнени керемидите. Обработените с SBS или Styrene Butadiene Styrene (виж точка две от състава на този тип покритие за покрив), са по-устойчиви. Съответно, цената им е по-висока в сравнение с тази, на модифицираните с APP продукти.

Естетиката на битумните покриви е много висока. Тя се дължи не само на вече споменатата минерална посипка, която може да бъде оцветявана в различни багри. Красотата на този продукт за покриване на покриви идва и от формата му. Тя също може да бъде различна. Традиционните, най-често срещани форми, са:
1. Боброва опашка – с точно такава, овална форма, изключително красиви
2. Пчелна пита – също много популярна форма
3. Класическа правоъгълна форма
4. Триъгълни битумни керемиди

Разговорът ни продължава в „Особености на битумните керемиди: Част 2“. Не забравяйте, каквото и покритие за своя покрив да обмисляте, добре е, да се консултирате с професионална компания, която има дългогодишен опит в проектирането и монтажа на покривни системи, както и да доверите монтирането на избраното покритие а покрив на специалисти – като нас.Обади се и поръчай