ПЛОЧКИ СРЕЩУ ВИНИЛ

30 октомври, 2019 | Сподели: |

Плочки и виниловите настилки са различни и винаги ще бъдат. В стаите на къщата винила и ламиниран паркет са близки претенденти. Но в контекста на банята, ламинатът със сигурност отпада. От една страна, винила и плочките споделят качества като превъзходна водоустойчивост, които при други покрития като дърво и ламинат категорично липсват. Искате ремонта в банята да е завършен за два дни? Тогава виниловата настилка е ясният отговор. Нека да сравним двата материала.

ЛЕСЕН МОНТАЖ

Виниловите листове са по-лесни за монтаж от керамични или порцеланови плочки. Плочките не могат да бъдат монтирани на сухо. Винаги се изисква хоросан и разтвор. Все още никой не е измислил самозалепващ се разтвор за подови настилки. Винила се реже лесно, лепи се върху чиста повърхност и накрая само се запълват фугите между листовете.

ВЪНШЕН ВИД

Плочките като цяло имат тенденция да изглежда много добре. Има най-различни цветове и имитации на дърво. Некачествените плочки обаче изобилстват на пазара. Поставянето на некачествена плочка срещу винилова настилка не е състезание: винила печели. Особено и с разнообразието от десени, което се предлага.

СКОРОСТ НА МОНТАЖ

Виниловите листове се монтират по-бързо от плочките. В инсталация за баня с площ 120 кв., можете да положите целия под от винилова настилка за около 3 часа, без да включвате отстраняване на тоалетна и повторна инсталация.

УСТОЙЧИВОСТ НА ВЛАГА

Виниловите настилки и плочките са сравними по отношение на устойчивостта на вода. Лицето на винилова настилка е 100% непроницаемо за вода. Лицето на керамичната плочка е определено като непроницаемо, макар и строго погледнато, не е, тъй като има степен на поглъщане на вода <0,5%, както е дефинирано от Американското дружество за тестване и материали. И двата продукта са подходящи за мокри помещения и бани. Ако ги сравним те имат подобна устойчивост на влага и устойчивост във времето. Като цена двата продукта също могат да се конкурират, понеже пазара предлага различен клас плочки. Но винила е много по-лесен за монтаж и демонтаж, разнообразието от десени също е нещо, което плочките не могат да ви предложат. Източник www.thespruce.comОбади се и поръчай