УПОТРЕБА НА ЕКСПАНДИРАНА ГЛИНА(КЕРАМЗИТ) | MKM БГ ГРУП

УПОТРЕБА НА ЕКСПАНДИРАНА ГЛИНА(КЕРАМЗИТ)

17 декември, 2019 | Сподели: |

Експандираната глина е материал, при производството на който не се използват абсолютно никакви изкуствени примеси. Само глина. Керамзитът притежава важни свойства, като например:

  • Отлична топло и звукоизолация
  • Сила и издръжливост
  • Устойчивост на замръзване
  • Устойчивост на влага
  • Огнеустойчивост
  • Лекота

ЗНАЧЕНИЕ НА КЕРАМЗИТ В СТРОИТЕЛСТВОТО

Благодарение на тези свойства, керамзитът се използва като изолация в строителството на сгради (под, стени, покрив, мазе). Топлоизолацията е основното, но не и единственото важно свойство, което трябва да има един топъл и комфортен дом. Звукоизолацията, например, също е важен аспект в неговата конструкция. Експандираният глинен чакъл ще се превърне в отличен и евтин звукоизолатор, а може да се използва и като „полагащ“ елемент на бетонна замазка.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА КЕРАМЗИТ В ГРАДИНАРСТВОТО

Керамзитът освен в строителството, се използват и в градинарството. Предимствата на керамзита се крият в порестата му структура. Това прави просмукването на хранителни вещества, кислород, вода и тор лесно за всеки компонент на растението. Порестата структурата осигурява оптимални условия за растеж на растенията: подобрява структурата на почвата, което прави материала херметичен и водонепроницаем, предпазва корените на растенията от изсушаване в горещо време и плесен през влажните дни, намалява риска от болести по растенията, както и появата на различни вредители. Използването на керамзит за мулчиране увеличава добива на плодови и зеленчукови култури.

КЕРАМЗИТ И ЛАНДШАФТЕН ДИЗАЙН

Експандираната глина намира приложение и в ландшафтния дизайн, както и за декоративни цели. Експандираната глина може да бъде боядисана в различни цветове, така че да придобие свойствата на декоративен материал. С негова помощ можете да подредите площта около дърветата или храстите, под формата на цветна почва. Декорирането на двора на лятната вила може да се комбинира с мрамор или гранит, тогава крайният резултат ще изглежда по-привлекателен. Боядисаната експандирана глина е естетически красив и екологично чист материал.

Използването на керамзит е една стъпка към по-добро бъдеще.Обади се и поръчай