Битумна керемида за перфектен покрив | MKM БГ ГРУП

Битумна керемида за перфектен покрив

6 август, 2020 | Сподели: |

Имате нужда от стилен, красив и топъл покрив – изберете битумна керемида – един идеален покривен материал, доказал своята надежност. Това е достъпен и висококачествен материал, който има меки пластични свойства, като същевременно не губи практичност и функционалност. Подходящ е за скатни покриви с всякаква форма. Огромното разнообразие от цветове на битумната керемида ви позволява да придадете индивидуалност на всяка сграда, дори ако всички са направени по един и същ проект.

Защо битумна керемида е предпочитан материял за покриви?

Тайната на популярността на покривния материал се крие в състава му. Състои се от няколко слоя:

  • Външният слой, състоящ се от минерални стърготини, е предимно декоративен. Именно той определя цвета и текстурата на керемидата. В допълнение, този слой предпазва от шум от дъжд.
  • Следващият слой се състои от битум с различни полимерни добавки. Именно този слой е отговорен за гъвкавостта на материала, който го отличава от другите видове облицовки.
  • Основата, се състои от целулоза или фибростъкло, поради което битумните керемиди придобиват здравина и устойчивост на механични повреди.
  • Последният слой е със самозалепваща се основа и филм за защита на адхезивния слой.

Както се вижда от описанието, съставът на битумните керемиди е прост и естествен, което е особено важно през лятото, когато материалите започват да се нагряват под въздействието на слънчевата светлина. Битумните керемиди са безопасни за хората и околната среда.
Битумният покрив е естествен звукоизолатор. За разлика от металните покриви, шумът от дъжд и дори градушка няма да се чуят.

битумна керемида
битумна керемида
Гъвкав материал, който може да се използва върху изпъкнали, вдлъбнати, конусовидни, цилиндрични елементи на покрива (кули, прилежащи пристройки и др.) Също така, поради сравнително малкия размер на керемидите, отпадъците при монтаж не надвишават 3-5% от площта на покрива. За метални керемиди тази цифра е 20-30%.
Материалът е устойчив на корозия и непроводим. По правило покрив с битумни керемиди не се нуждае от система за защита от мълнии.
Повърхността на битумна керемида е грапава, което означава, че снегът няма да се плъзга по нея и да падне на големи парчета.
Покривът с битумни керемиди е удароустойчив – градушка, хвърлен камък, паднал клон няма да оставят следи върху него.
битумна керемида
битумна керемида
Изключително устойчив е на вятър, включително ветрове от силата на ураганите.
Цветът на битумните керемиди не избледнява на слънце дълго време, запазвайки своята наситеност и яркост.
Благодарение на гъвкавостта на покритието битумните керемиди могат да коригират съществуващите дефекти на покрива и в резултат на монтажа ще получите перфектно покритие без фуги.







Call Now ButtonОбади се и поръчай