МЯСТО ЗА СЪХРАНЕНИЕ ПОД ЛЕГЛОТО: ПЛЮСОВЕ, МИНУСИ, ОПЦИИ | MKM БГ ГРУП

МЯСТО ЗА СЪХРАНЕНИЕ ПОД ЛЕГЛОТО: ПЛЮСОВЕ, МИНУСИ, ОПЦИИ

27 ноември, 2019 | Сподели: |

Пространството под леглото е впечатляващо с размерите си, а оставянето му празно е много неразумно, особено ако имате малко жилищно пространство. Производителите на мебели предлагат няколко варианта за оползотворяването на това пространство.

Легло с чекмеджета

Предимството на този дизайн на първо място е, че можете да използвате пространството за съхранение, без да нарушавате леглото. Системата е много проста и популярна дори за детски модели. Размерът на отделенията варира, може да бъде едно голямо чекмедже – за големи предмети или няколко малки, което е много удобно за сортиране на бельо или дрехи.
Предната част на чекмеджетата е направена от същия материал и цвят като рамката на леглото. По вид конструкция чекмеджетата са разделени на следните опции:

  • на колела
  • на водачи

За пълноценно използване чекмеджетата изискват подходящо пространство, следователно например двойни легла не могат да бъдат монтирани близо до стената. Освен това, когато става дума за модели с ролки и подове – най-вероятно ще трябва да изоставите пухкавите килими до леглото.

Повдигащ механизъм
По-голямата част от теглото на леглото се поема от амортисьори – така че не се изискват много усилия, за да се използва празното пространство. Размерите, от които можете да се възползвате са с размерите на матрака, така че без проблем можете да съхранявате резервни одеяла и възглавници, сезонни дрехи, старо оборудване и дори куфари. Ако планирате да съхранявате бельо или малки предмети – по-добре е да използвате органайзери или разделители.

Отворени рафтове
Отворените ниши по периметъра на леглото изглеждат много хубаво и са подходящи за съхранение на малки, но важни предмети, като книги. Легло с такава система за съхранение трябва да се почиства по-често, тъй като прахът бързо се събира по рафтовете. Ясно е, че размерите на рафтовете са малки и основното пространство под дъното остава незапълнено. Такива мебели не са много популярни и най-вероятно, ще трябва да бъдат направени по поръчка.

Източник matrason.ua







Call Now ButtonОбади се и поръчай