5 ефективни начина за реклама: Част 2

12 април, 2017 | Сподели: |

Очертахме рекламата като кратък път на връзка между клиента и продукта. Кой обаче тип представяне на продуктите си да изберете? Дали телевизионна, радио, печатна, Интернет или пък нещо съвсем различно? След като в „5 ефективни начина за реклама: Част 1“ поговорихме за телевизионната реклама, сега продължаваме с други предложения.

1. Радио реклама – трябва да я подберете добре. Помислете и за часовите пояси, в които да я поставите. Професионалистите могат да ви изработят чудесен спот, който да приковава вниманието. Дали обаче клиентите на вашия продукт са радио слушатели? Помислете и действайте. Приемливи бюджети, особено на местните радиостанции.

2. Интернет реклама – в зависимост от предпочитанията ви и нуждите на вашия бизнес, тя се предлага във всякакви размери и вид. Банери, клипове, рекламни съобщения и какво ли още не, дебнат от всеки сайт в Интернет. Тук отново се изисква много внимателно планиране – къде, какво, за колко време. Отново не са без значение хората, които ще създадат рекламата. Трябва ви добър дизайнер, копирайтър или друг специалист, в зависимост от това, към какъв тип електронна реклама сте се насочили. Бюджетите са по-достъпни, в сравнение с тези, на телевизионната реклама.

3. Печатна реклама – вестници, списания – всички те са на ваше разположение. Разбира се, ако продуктите ви са специализирани, най-добре да ги представите в кореспондиращо специализирано издание. Можете да си изработите и т.нар. флаери – които са начин за директна реклама. Раздаването им не е скъпо. Но доколко те са ефективни, предвид наситеността на този тип реклама в последните години? Колко от хората ще погледнат и изобщо ще вземат подаденото им листче? Не изключвайте флаера като вариант, а просто го обмислете добре – дали той е вашият вид реклама и долкоко ще е ефективен. Брошурите, диплянките и каталозите също са добър начин за реклама. Последните години директно се доставят до пощенски адреси. Проблем отново е наситеността на тези реклами и реалната им ефективност. Защо все пак не помислите за нестандартна реклама? Нея ще откриете в част 3 на: 5 ефективни начина за рекламаОбади се и поръчай