Антисептичен препарат за бани и сауни NEOMID 200

28 ноември, 2016 | Сподели: |

Дървото е цар в интериора и екстериора. Има помещения, които буквално не могат без него. Едно от тях е сауната. По традиция, тя винаги е облицована изцяло с дървесина и то не каква да е, а несмолиста. Дървото вложено в подобни помещения е специално подбрано с оглед максимална устойчивост на специфичните условия в сауната. Въпреки това, можете да му помогнете и да удължите неговият живот с употребата на специални препарати. Те са антисептични, импрегниращи агенти и защитават ламперията, пейките, лежанките в сауните. В тях дървото е изложено на стрес, поради резките смени на температурите и високата влажност. Задачата на тези препарати е да му помогнат да преодолее предизвикателните условия.

Висококачествен препарат за защита на дървесината в бани и сауни, с антисептични свойства е NEOMID 200. Той защитава дървото срещу гниене, което както знаем, застрашава дървото във влажна или мокра среда, като сауната. Резките температури също не са проблем за дървото, обработено с Neomid 200. Различните оцветяващи дървесината плесенни гъбички и насекомите – дървояди нямат шанс срещу този ефикасен препарат. Биологичните агенти, започнали да рушат дървесината преустановяват вредната си задача, след обработка с този импрегнант.

От друга страна Neomid 200 освен че защитава, щади дървото. Той не съдържа соли на тежки метали. Спокойно можете да обработите, лепите, боядисате дървения материал, след като сте обработили с Neomid 200. Импрегнаторът не променя структурата на дървото, а предотвратява възникването на биопоражения.

Имайте предвид, че с Neomid 200 се обработват бичени, рендосани вътрешна ламперия, под, пейки, лежанки в сауната и банята. Препаратът е препоръчително да се използва при температури над +5 градуса по Целзий. Повторна обработка в зависимост от качеството и породата на дървесината, евентуално би се наложила след 5 до 8 години от първото прилагане на препарата.

Антисептичен, импрегниращ препарат за интериорна защита на дървесината в бани и сауни Neomid 200 е точният избор за Вас и Вашата сауна. Подарете и го днес.Обади се и поръчай